KookJij

Gegratineerde aardappelpuree

Een heerlijk gegratineerde aardappelpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: België
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde aardappelpuree te bereiden

Schil, kook aardappelen naar gelang je nodig hebt. Pureer de aardappelen met boter, room, melk, zout, peper en nootmuskaat. Vet een ovenvaste schotel in met wat boter of margarine. Doe de aardappelpuree nu over in de schotel en egalisseer. Strooi broodkruim of paneermeel over de aardappelpuree en bak in een oven op 235°C totdat er een bruine korst vormt. haal uit en dien op. pas op! De aardappelpuree is zeer heet! R

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ann-Sofie

Ann-Sofie zegt:
Wij doen het ietsje anders, eerst gemalen kaas en dan paneermeel!!!:p
Irmgard Segerink

Irmgard Segerink zegt:
Moet er niet een deksel op de ovenschaal waar de aardappelpuree in zit?
Saskia

Saskia zegt:
Je kan hem beter even in de oven zetten(5 minuutjes) en dan grillen tot hij een bruin korstje heeft (kan tot een half uur duren, goed in de gaten houden)
chris

chris zegt:
precies gedaan zoals beschreven half uur in de oven en er zat nog geen bruin korstje op