KookJij

Geglazuurde appels (Pa-Se-P'ing-Kwo)

Een heerlijk geglazuurde appels (pa-se-p'ing-kwo) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Chinees Kookboek D. Chang 1974
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geglazuurde appels (Pa-Se-P'ing-Kwo) te bereiden

De appels schillen, elke appel in 8 partjes snijden (zijn ze te klein, dan in 4en).
Klokhuis verwijderen en de appels in een kommetje met wat water en zout leggen.
De eiwitten loskloppen en vermengen met meel en maïzena tot een egaal beslag.
De appels uit laten lekken, met keukenpapier afdeppen en in het beslag dompelen, zodat ze overal in aanraking komen met het beslag.
Flink wat olie in de wok verhitten (185°C) en de appeltjes in gedeeltes frituren tot goudbruin. Laat ze uitlekken en frituur de rest.
Breng in de andere koekenpan de 2 el water en de suiker op hoog vuur aan de kook en roer goed tot alle suiker is opgelost. Voeg dan 1 el olie toe en roer constant tot het mengsel zo is dat er een hard balletje ontstaat als je een druppel ervan in ijskoud water laat vallen. Dan is het mengsel goed. Van het vuur halen en de appels en de sesamzaadjes door de siroop mengen. Zorg dat ze overal ermee bedekt zijn.
Haal de geglazuurde appels eruit en leg ze op een licht ingevet, warm bord. Probeer ze warm te houden.
Vlak voor het eten dompel je elk stukje appel heel even in een bak met ijskoud water. Hierdoor wordt de glazuurlaag extra knapperig.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit Chinees kookboek heb ik sinds 1974 en dat is te zien ook. En het staat vol krabbeltjes van mijn jongste kind dat al lang volwassen is. Er staan heerlijke gerechten in met mooie foto's en tekeningen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst