-
Magere runderlapjes op grootmoeders wijze
Categorie: Vlees
130 min
Ingredienten: 4 magere runderlappen, 50 gram boter (of margarine), 1 ui, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel azijn, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 plakje ontbijtkoek, snufje zout, snufje peper
-
Aiglefin au four (schelvis uit de oven)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: 1 schelvis van 1 kg, 25 gram boter, 2½ dl droge witte wijn, 1 dl slagroom, 3 sjalotjes, 2 citroenen, peterselie, bloem, zout, peper
-
Zweedse erwtensoep met spek- Ärter med Fläsk
Categorie: met Vlees
120 min
Ingredienten: 500 g gele, groene of spliterwten, 1250 ml koud water, 2 middelgrote uien, fijngehakt, 1 hele ui, gepeld en met twee kruidnagels erin gestoken, 500 g mager gezouten spek aan een stuk, 1 theelepel marjolein, halve theelep...
-
Stoofschotel (cassoulet) van kip en groenten
Categorie: Gevogelte
45 min
Ingredienten: 400 gr. in reepjes gesneden kipfilet, 100 gr. peultjes, 100 gr. doperwtjes, 1 gele, in reepjes gesneden paprika, 1 rode, in reepjes gesneden paprika, 100 gr. in staafjes gesneden prei, 1 potje witte bonen in tomatensaus,...
-
Gevulde vissoep
Categorie: met Vis
45 min
Ingredienten: 11⁄2 eetlepel olijfolie, 1 sjalot, gesnipperd, 1 teentje knoflook, 200 gr. aardappelen, geschild en in blokjes, 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes, 250 gr. worteltjes, in schuine plakjes, 250 gr. sperziebon...
-
Spruitenstoofpot met hazelnoten
Categorie: Hoofdgerecht
45 min
Ingredienten: 2 eetlepels olie, 1 ui, grof gesnipperd, 1 grote winterwortel, in plakjes, 150 gr. knolselderij, in blokjes, 4 aardappels, in grove stukken, 400 gr. spruitjes, schoongemaakt, 1 groentebouillontablet, verkruimeld, 1 lauri...
-
Snijbiet-pastinaaksoep
Categorie: Pastinaak
45 min
Ingredienten: 1 el olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 bos snijbiet, fijngesneden, 3 middelgrote pastinaken, geschild en in stukken gesneden, zout, versgemalen peper, 60 ml melk, boerenbrood of soepsten...
-
Bloedworst met tomaat en knoflook
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: olijfolie, 250 gram bloedworst, in plakjes, 50 gram boter, 1 ui, gehakt, 1 blikje (225 gram) gepelde tomaten, gehakt, 1 theelepel knoflook, uit de pers, 1 eetlepel gehakte peterselie, zout, zwarte peper
-
Lauwwarme Thaise salade met garnalen en kip
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: 200 gram kipfilet in lange stukken, 2-3 eetlepels olie, 5 dl kippenbouillon (van tablet), 4 eetlepels korianderblaadjes, 1 rode chilipeper in heel dunne ringen, zaadjes verwijderd, 1-2 eetlepels lichte Japanse sojasaus,...
-
Gegrilde koolvis met slaatje van postelein en zijn coulis
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Winterpostelein
30 min
Ingredienten: 4 koolvisfilets van 120 gram, 300 gram verse winter- of zomerpostelein, 1/2 dl notenolie, 1/2 dl frambozenazijn, 1/2 l visfumet, 1/2 l room, 1 dl witte wijn, peper en zout
-
Couscous met groentesaus
Categorie: Vegetarisch
120 min
Ingredienten: 200 gr. couscous, 250 gr. kikkererwten, 1 dag geweekt, 1 courgette, 1 ui, 1 winterpeen, 4 tomaten, 1 eetlepel komijn, 2 bouillonblokjes, 1 theelepel sambal naar smaak
-
Bloemkool-gehaktschotel
Categorie: Ovenschotels
45 min
Ingredienten: middelgrote bloemkool, in roosjes, 400 gr. gehakt, 2 blikjes tomatenpuree, 4 dl runderbouillon, 100 gr. geraspte kaas
-
Appelstamppot met chorizo
Categorie: Stamppot
30 min
Ingredienten: 0,5 kilo kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken, zout, 1 kilo Jonagold, geschild, 2 eetlepels (grove) mosterd, 200 gram chorizo (vleeswaar), in reepjes, 2 bosuitjes, in dunne ringetjes, versgemalen peper, 1...
-
Garnalen-maaltijdsalade met slanke dressing
Categorie: Salades, Hoofdgerecht
15 min
Ingredienten: 1 zak krieltjes (450 gr.), 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 gr. Biologisch), 4 tomaten, 1 ui, 5 eetlepels fritessaus (pot à 400 ml), 1 zakje salademix ui-bieslook (per 3 zakjes, saladbar), 2 bakjes roze garnalen (à 125 g...
-
Gyros-boerenkoolstamppot
Categorie: Stamppot
45 min
Ingredienten: 1 ui, 750 gr. panklare boerenkool, zout, 1 1⁄2 kg. aardappelen, 30 gr. boter, 4 plakken casselerrib à 50 g, 2 eetlepels jusverdikker, 1 zakje mix voor gyros, peper, 1⁄2 theelepel Provençaalse kruiden
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers