KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Erwin Delano recepten

    1. Oorspronkelijk een soep uit de Indiase keuken, maar door Jiri een beetje naar het Indische getrokken. Ingredienten: 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden, stukje verse gemberwortel, ca 3 cm, geraspt, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 el kerriepoeder Madras of Garam Masala, 1 el koenjit, 2...
    2. Ingredienten: 300 gr macaroni, voorgekookt zoals op de verpakking staat aangegeven, 2 el vloeibare margarine, 300 gr half-om gehakt, 4 teentjes knoflook, geperst, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 blikje Smac, in blokjes gesneden (het vlee...
    3. Ingredienten: 4 hazenbouten, 4 el wildkruiden, 4 el bloem, 75 gr boter, 3 uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 4 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 1 dl rode port, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 4 jenev...

    4. Dit zijn de heerlijkste kippenbouten die ik in tijden heb gegeten, ze zijn gestoofd in Indische pikante saus Ingredienten: 4 kippenbouten (flink gekruid met peper en zout, evt wat gemberpoeder), 50 gr boter + 4 el zonnebloem-olie, DE PIKANTE STOOFSAUS:, 2 sjalotjes, geraspt, 6 teentjes knoflook, geraspt, 1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden,...
    5. Ingredienten: 4 zalmfilets van ca 150 gr, Versgemalen peper en zout, 4 el vloeibare boter + 2 el olijfolie, 1 sjalotje, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 2 el grove mosterd, 2 dl droge witte wijn (of nouille prat, da's n...
    6. Ingredienten: 40 gr boter + 2 el zonnebloemolie, 1 kg uien, in halve ringen, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 400 gr kipfilet, in dunne plakjes, 4 el bloem, gekruid met peper zout djahe en ketoembar,...
    7. Ingredienten: 50 gr boter + 2 el olijfolie, 2 uien, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 400 gr grofgesneden soepgroenten, 2 potten kippenbouillon met vlees (van Jumbo, die is goed met vlee...
    8. Ingredienten: Voor de Chimichurry-marinade en saus:, 2 rode uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 tomaten, in blokjes, 2 groene pepers (of rode, als er geen groene zijn), fijngesneden, 6 el peterselie, fijngesneden, 2 e...

    9. Kruidige en goedgevulde soep, deze pittige Soto Ajam Paniki soep is erg smaakvol! Ingredienten: Kipfilet, Sterke kippenbouillon (van 3 blokjes), Zonnebloemolie, Ui, in halve ringen, Knoflook (gesnipperd), 1/2 Spaans pepertje, in ringetjes, 1 pakje boemboe Ajam Paniki (Conimex of toko), Prei, in reepjes, Winterworte...
    10. Ingredienten: 4 (tamme) konijnenbouten, Versgemalen peper en zout, kruidnagelpoeder, 75 gr boter + 4 el zonnebloemolie, 2 grote uien, in halve ringen, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 7 dl kippenboui...
    11. Ingredienten: 500 gr kabeljauwfilet, in dobbelstenen van ca 2x2cm, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 1 volle tl trassie, 6 el zonnebloemolie, 1 visbouillonblokje, 4 dl kokos...
    12. Ingredienten: 4 tamme konijnebouten, versgemalen peper en zout, 75 gr boter, 4 uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 el grove mosterd, 2 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 4 dl wild- of runderfond, 2 dl witte wijn, 2...
    13. Ingredienten: 1 kg kruimige aardappelen, 400 gr boerenkool, 1 kruidenbouillonblokje, volle melk, boter, 2 el grove mosterd, 2 el olijfolie, 1 grote ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaanse peper, fijngesneden, 40...

    14. Ingredienten: 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken, 12 plakken bacon, 4 eieren, 3 dl volle yoghurt, 1 struik andijvie, in repen gesneden, 1 rode ui, fijngesneden, 2 el olijfolie, versgemalen peper en zout
    15. Ingredienten: 50 gr boter, 1 pot Moksi Meti-marinade (Faja Lobi), 4 kipfilets (schoongemaakt), 4 uien (in halve ringen), 4 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (in stukjes gesneden), 3 dl kippenbouillon (van 1 blokje),...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.