KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Erwin Delano recepten

    1. Oorspronkelijk een soep uit de Indiase keuken, maar door Jiri een beetje naar het Indische getrokken. Ingredienten: 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden, stukje verse gemberwortel, ca 3 cm, geraspt, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 el kerriepoeder Madras of Garam Masala, 1 el koenjit, 2...
    2. Dit zijn de heerlijkste kippenbouten die ik in tijden heb gegeten, ze zijn gestoofd in Indische pikante saus Ingredienten: 4 kippenbouten (flink gekruid met peper en zout, evt wat gemberpoeder), 50 gr boter + 4 el zonnebloem-olie, DE PIKANTE STOOFSAUS:, 2 sjalotjes, geraspt, 6 teentjes knoflook, geraspt, 1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden,...
    3. Ingredienten: 4 zalmfilets van ca 150 gr, Versgemalen peper en zout, 4 el vloeibare boter + 2 el olijfolie, 1 sjalotje, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 2 el grove mosterd, 2 dl droge witte wijn (of nouille prat, da's n...

    4. Ingredienten: 40 gr boter + 2 el zonnebloemolie, 1 kg uien, in halve ringen, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 400 gr kipfilet, in dunne plakjes, 4 el bloem, gekruid met peper zout djahe en ketoembar,...
    5. Ingredienten: 500 gr riblappen, in blokjes gesneden, (versgemalen) peper, zout en nootmuskaat, 100 gr boter, 2 grote uien, gesnipperd, 3 tenen knoflook, gesnipperd, 1 Spaanse peper (of Madam Jeannet, maar die is heeel pittig), in ring...
    6. Deze goulash is lekker pittig en kruidig van smaak. Doordat er kip in zit, is hij ook minder vet en toch erg lekker! Ingredienten: 1 winterwortel, in halve plakjes, 2 stengels prei, in plakjes, 1/2 struik bleekselderij, in boogjes, 3 uien, in halve ringen, 3 tenen knoflook, in plakjes, 1/2 Spaans pepertje, in ringetjes, 1 el paprikapoeder pikant, 1...
    7. Ingredienten: 4 hazenbouten, 4 el wildkruiden, 4 el bloem, 75 gr boter, 3 uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 4 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 1 dl rode port, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 4 jenev...
    8. Ingredienten: 1 kg kruimige aardappelen, 400 gr boerenkool, 1 kruidenbouillonblokje, volle melk, boter, 2 el grove mosterd, 2 el olijfolie, 1 grote ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaanse peper, fijngesneden, 40...

    9. Ingredienten: 50 gr boter, 1 pot Moksi Meti-marinade (Faja Lobi), 4 kipfilets (schoongemaakt), 4 uien (in halve ringen), 4 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (in stukjes gesneden), 3 dl kippenbouillon (van 1 blokje),...
    10. Ingredienten: 500 gr kabeljauwfilet, in dobbelstenen van ca 2x2cm, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 1 volle tl trassie, 6 el zonnebloemolie, 1 visbouillonblokje, 4 dl kokos...
    11. Ingredienten: 750 gr Zeewolf (of een lange zijde, zoals wij hadden van bijna een kilo), in grote blokken, versgemalen p&z, beetje kerriepoeder en bloem gemengd, 50 gr boter + 2 el arachide-olie, 2 uien, fijngesneden, 4 teentjes knoflo...
    12. Ingredienten: Voor de Chimichurry-marinade en saus:, 2 rode uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 tomaten, in blokjes, 2 groene pepers (of rode, als er geen groene zijn), fijngesneden, 6 el peterselie, fijngesneden, 2 e...
    13. Ingredienten: VOOR DE BOUILLON:, 1 kg krabbetjes (spare-ribs), 2 mergpijpjes, 1 schenkel, 150 gr vet spek (stukje), 250 gerookt spek (stukje), 2 rookworsten, 4 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 4 takjes bladselderij, 1 el peperkorrels (...

    14. Kruidige en goedgevulde soep, deze pittige Soto Ajam Paniki soep is erg smaakvol! Ingredienten: Kipfilet, Sterke kippenbouillon (van 3 blokjes), Zonnebloemolie, Ui, in halve ringen, Knoflook (gesnipperd), 1/2 Spaans pepertje, in ringetjes, 1 pakje boemboe Ajam Paniki (Conimex of toko), Prei, in reepjes, Winterworte...
    15. Ingredienten: 2 uien, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 1 volle tl trassie, 2 el gemberwortel, fijngesneden of geraspt, 1 blikje tomatenpuree, 400 gr rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Fish & chips
    Fish & chips Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Fish & chips. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  2. Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan
    Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan Categorie Warm
    Opgerolde spinazieomelet gevuld met venkelsalami, rucola en parmezaan. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schotse eieren
    Schotse eieren Categorie Vlees
    Schotse eieren. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Cajun kip met rijst
    Cajun kip met rijst Categorie Gevogelte, Rijst
    Cajun kip met rijst. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade
    Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade Categorie Gebak
    Gemarmerde brownies van pure en witte chocolade. De bereidingstijd in cira 70 minuten en is voor ongeveer 15 personen.
  6. Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons
    Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons Categorie Wokken
    Oosterse roerbakschotel van broccoli, kip en champignons. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Oosterse stamppot met garnalen
    Oosterse stamppot met garnalen Categorie Stamppot
    Oosterse stamppot met garnalen. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Blueberry muffins met citroenroomkaas
    Blueberry muffins met citroenroomkaas Categorie Gebak
    Blueberry muffins met citroenroomkaas. De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 12 personen.
  9. Scotish Eggs
    Scotish Eggs Categorie Vlees
    Een gezonde variant van de Eierbal! Niet overal heel bekend in Nederland, maar oh, zo lekker!. De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Kipcurry met rijst
    Kipcurry met rijst Categorie Rijst
    Kipcurry met rijst. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 2 personen.