Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Een heerlijk gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus te bereiden
  De varkensfricandeau kruiden met zout en peper.
Boter verhitten (niet laten verbranden).
De varkensfricandeau aanbraden en lekker bruin laten worden aan alle kanten.
Afblussen met de droge witte wijn en op een sudderplaatje op een lage pit ± 50 min. laten staan, af en toe het vlees keren (reken 50 min. per 500 gram vlees).
Haal het vlees uit de pan en roer er de veenbessenjam met een kneepje honing door en laat het flink inkoken zodat je een dikke saus krijgt, een scheutje room erbij.
									Boter verhitten (niet laten verbranden).
De varkensfricandeau aanbraden en lekker bruin laten worden aan alle kanten.
Afblussen met de droge witte wijn en op een sudderplaatje op een lage pit ± 50 min. laten staan, af en toe het vlees keren (reken 50 min. per 500 gram vlees).
Haal het vlees uit de pan en roer er de veenbessenjam met een kneepje honing door en laat het flink inkoken zodat je een dikke saus krijgt, een scheutje room erbij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wilmie Willemse zegt:
Groetjes van Wilmie.
                    
Els Meeuwsen zegt: