KookJij

Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus

Een heerlijk gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus te bereiden

De varkensfricandeau kruiden met zout en peper.
Boter verhitten (niet laten verbranden).
De varkensfricandeau aanbraden en lekker bruin laten worden aan alle kanten.
Afblussen met de droge witte wijn en op een sudderplaatje op een lage pit ± 50 min. laten staan, af en toe het vlees keren (reken 50 min. per 500 gram vlees).
Haal het vlees uit de pan en roer er de veenbessenjam met een kneepje honing door en laat het flink inkoken zodat je een dikke saus krijgt, een scheutje room erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Laat het smaken!!!!
Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Els, dit lijkt me ook een heerlijke saus voor bij wild. Ik sla hem op, is misschien kan ik hem wel gebruiken voor het kerstdiner.
Groetjes van Wilmie.