KookJij

Gebakken kabeljauw in kokossaus

Een heerlijk gebakken kabeljauw in kokossaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken kabeljauw in kokossaus te bereiden

* De uien worden gesnipperd.

* De knoflook wordt fijngehakt.

* De lombok wordt ontpit.
( We gebruiken 1 deciliter dunne en 1 deciliter dikke santen.)

* De gemberwortel wordt fijngeraspt (1 eetlepel).

(Vraag uw leverancier de vissen (mullen of rode
ponen kan ook) te fileren en de huid te verwijderen.)

*Spoel de filets af onder koud stromend water en maak ze droog.

* Vermeng het zout met het asemwater totdat het zout opgelost is.

* Bestrijk de filets hiermee en laat ze een kwartier liggen.

* Fruit intussen de ui in 2 eetlepels olie tot ze verkleuren en voeg dan de fijngehakt knoflook en fijngeraspte gemberwortel toe.

* Schep alles enkele malen goed om en voeg dan de
sambal, javaanse suiker, ketjap en dunne santen toe.

* Breng alles al roerend aan de kook.

* Zet het vuur lager en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.

* Schenk de resterende olie in een koekepan.

* Maak de filets opnieuw droog en bak ze in de hete olie snel aan weerskanten goudbruin.

* Laat ze even uitlekken op keukenpapier en leg ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.

* Voeg de dikke santen toe aan de hete saus.

* Breng al roerend deze saus opnieuw aan de kook.

* Giet de kokende saus over de filets.

* Garneer het gerecht door een bloem van rode lombok.

( Geef bij dit gerecht witte rijst. )

Mijn kookverhaal (Jordy Zuiddam)

Het is heel erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst