Recept
« Terug naar recepten
					
						Garnalentompouce 
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Garnalentompouce
Een heerlijk garnalentompouce  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									sjalot.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Garnalentompouce te bereiden
Warm de oven voor op 190 graden. Bestrijk het korstdeeg aan beide kanten met eidooier en snijd deze in vieren. Leg de plakjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven op 170 graden tot ze goudbruin van kleur zijn. De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De basilicum fijn snijden (houd een paar blaadjes achter voor de garnering). De appel in kleine blokjes snijden. Vermeng de garnalen met de sjalot, appel en basilicum. Breng op smaak brengen met de olijfolie en een klein beetje zout en peper. Snijd de korstdeegbakjes open, maar laat de boven- en onderkant aan een zijde vastzitten. Bedek de bodem met een paar blaadjes rucola en schep een beetje van het garnalenmengsel erin. Garneer met de overgebleven blaadjes basilicum. Serveer direct. 
									
                    