KookJij

Garnalen en Eieren met Curry Madras

Een heerlijk garnalen en eieren met curry madras recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen en Eieren met Curry Madras te bereiden

1).Fruit de ui, de knoflook en appel aan in de olie, totdat de ui glazig ziet.
2).Schep nu de bloem er over en roer nog eens goed door. Nu gaat het tomatenconcentraat er bij. Roer goed door.
3).Nu wordt al roerend in een dun straaltje de kokosmelk er bij gegoten, daarna de suiker en dan het limoensap.
4).Nu de flinke lepel Madras curry en blijven roeren. Afmaken op smaak met het koshere zout en de vers gemalen zwarte peper. Het moet nu een romige vloeistof zijn die best 10 minuten mag pruttelen.
5).Nu gaan de eieren en garnalen er bij en laten we het geheel nog eens 10 - 15 minuten pruttelen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : We geven hierbij witte rijst en een frisse salade van bv komkommer

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilith

lilith zegt:
Oh vandaar! Dank je wel Jan. (ik dacht dat er misschien een andere interessante reden voor was). :)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lilith,
Wij noemen thuis grof onbehandeld zeezout ook wel kosher zout, van daar.
Jan A.
lilith

lilith zegt:
Dat lijkt me weer een verrukkelijk gerecht Jan! Maar waarom zie ik de laatste tijd in jouw recepten vaak KOSHER zout staan?