KookJij

Garam Masala Kruidenmix

Een heerlijk garam masala kruidenmix recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garam Masala Kruidenmix te bereiden

Voor het tot poeder stampen of malen de specerijen eerst verhitten in de droge pan tot de aroma's losbarsten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Beginnen met 1 eelepel per 100 gram ongekookte rijst en van daar uit aanpassen aan de situatie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Beste Barbara, Ik heb even opgezocht wat ASA foetida het is.

ASA foetida is ook wel bekend als; Asafoetida, asafetida, duivelsdrek, reuzenvenkel, stinkende gom, devil’s dung, stinking gum, asant, food of the gods, giant fennel, Jowani badian en hing, ting.
De plant wordt gebruikt in de keuken en in het verleden in de geneeskunde. Het is een tot 2 m hoge kruidachtige plant met stevige, holle, ietwat sappige stelen die aan de basis 5-8 cm breed zijn. De bladeren zijn 30-40 cm lang, sterk verdeeld, met een fiks steunblad aan de stam. De bloeiwijze zijn grote, gele, samengestelde bloemschermen. Rauw verspreidt de plant een zeer onaangename geur, gekookt lijkt het wel iets op prei.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Duivelsdrek
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Wat is ASA foetida?