KookJij

Gambas al ajillo garnaaltjes in hete knoflook olie

Een heerlijk gambas al ajillo garnaaltjes in hete knoflook olie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gambas al ajillo garnaaltjes in hete knoflook olie te bereiden

Pel de teentjes knoflook en in dunne plakjes snijden,
verhit de olie in de hapjespan (genoeg olie gebruiken want de garnaaltjes moeten zwemmen) fruit de plakjes knoflook en de peterselie
zodra de plakjes knoflook licht bruin kleuren garnalen er bij doen en even mee bakken, op smaak brengen met wat zeezout.
Verdeel de garnaaltjes en de pruttelende olie, knoflook en peterselie over de voor verwarmde schaaltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerie

gerie zegt:
Nieuw recept.
d.schipper

d.schipper zegt:
Rauwe garnalen worden niet droog, gekookte wel.
m.l.broekarts

m.l.broekarts zegt:
hoe komt het dat de garnalen zo droog worden
Dinie van beusekom

Dinie van beusekom zegt:
Geweldig lekker. Voor herhaling vatbaar. We hebben met een pepertje gedaan. Voor een verjaardag met stokbrood. Iedereen vond het geweldig.:)