KookJij

Franse klassieke uiensoep

Een heerlijk franse klassieke uiensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Frankrijk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse klassieke uiensoep te bereiden

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.

Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor.

Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de 6 soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyere kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Dien onmiddellijk op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miep

Miep zegt:
Ga dit recept uitproberen!,
henk

henk zegt:
lekker
linda1

linda1 zegt:
Het soepje (6ltr.) net gemaakt, alleen het proeven al is een feest. HEERLIJK!
gea

gea zegt:
Wat is dit een goed recept voor een verrukkelijke uiensoep!:p Dank je wel!!!:)
Annemieke

Annemieke zegt:
Vanzelfsprekend hoort er knoflook in deze soep. Logisch. Lust je 't niet laat je het er uit maar hier in Frankrijk doen we het met knoflook hoor.
Gaby Heijkers

Gaby Heijkers zegt:
Super recept...al veel gebruik van gemaakt en valt steeds goed in de smaak....thanks ervoor...heeft u nog meer van die lekker dingen...sta er helemaal open voor...groetjes Gaby
lekkerrrr

lekkerrrr zegt:
Hoi Wim, MET heb ik eigenlijk alleen maar in Delfzijl in het vllesvak zien liggen. Ik omschrijf het maar als mooie niet te vette vulling van verse worst maardan zonder de kruiden er van.
Resultaat er van in de soep is kleine vleesblokjes en toch ook nog een beetje "body" aan de soep.
Toevallig eet ik vandaag deze soep weer.
Ik had de helft ingevroren. En Hans, ik had er geen teentjes knoflook in gedaan maar wel 5 dikke,een hele voet zowat ;-), heerlijk!!
wim

wim zegt:
Jenet, wat bedoel je met spekjes en "met"
Jenet van Suijlekom

Jenet van Suijlekom zegt:
Heel goed recept ! Ik heb als variant, spekjes en "met"er bij gebakken( recept van mijn ex-man, een goede beroepskok)
wim

wim zegt:
Soepje is perfect!:)
erik

erik zegt:
Deze uiensoep op deze manier gemaakt is een topper, waar veel restaurants nog iets van kunnen leren.:D
Hans

Hans zegt:
Knoflook vermoordt uiensoep; hoort er niet in!
gea

gea zegt:
Het soepje was heel erg lekker!!:p:p:p
Shalida

Shalida zegt:
Je aanmelden of betalen om dit recept uit te kunnen printen?? Er kan zeker niet gekopieerd en geplakt worden?? :o
Natascha

Natascha zegt:
Het is een soepje waar een restaurant niet voor onder doet. HEERLIJK!!