KookJij

Frankfurter Suppe.....

Frankfurter Suppe is een rustieke Duitse maaltijdsoep met veel groente en verse knakworst, in schuine stukjes gesneden en even lichtjes gebakken worden. De beschreven hoeveelheden zijn voldoende voor een lunch of voorgerecht voor 6 personen of een maaltijdsoep met bijvoorbeeld stevig brood voor 4 personen. Echt Heerlijk Van Smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frankfurter Suppe..... te bereiden

  1. Verwarm 3 el vloeibaar bakproduct in een grote soeppan en fruit de ui circa 5 minuten op een laag vuurtje.
  2. Zet de warmtebron hoger en voeg, peen, aardappel en knolselderij toe en bak deze af en toe omscheppend circa 8 minuten met de ui mee.
  3. Voeg, Spaanse peper, knoflook, selderijblad, tomatenpuree, mild paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe en bak 2 minuten mee.
  4. Roer de bloem erdoor en voeg het water met de bouillonblokken toe.
  5. De soep wordt nu licht gebonden. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng de soep aan de kook en laat de groente in 8 - 10 minuten beetgaar koken.
  6. Proef of de groente de juiste bite heeft. Voeg zo nodig extra peper en zout ( of wat bouillonpoeder toe) en eventueel voor wat extra pit een snufje Chilipoeder.
  7. Verhit ondertussen de laatste el bakproduct in een pannetje en bak de stukjes knakworst aldoor omscheppend 1 à 2 minuten.
  8. Voeg de knakworst en de peterselie toe aan de soep en serveer in voorverwarmde kommen. Lekker met stevig brood met roomboter besmeerd.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ja, het lijkt een enorme waslijst aan ingrediënten, maar het zijn allemaal standaard benodigdheden, die bijna iedereen wel in huis heeft.
Serveertip
Geef elke eter een kommetje dat met stukjes gebakken knakworst is
gevuld. Zo kan iedereen aan tafel ze zelf aan de soep toevoegen.
Kom niet in de verleiding om knakworstjes uit blik aan de soep toe te
voegen. Die missen het ultieme knakkend effect.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst