Recept
« Terug naar recepten
					
						Frambozenschuimhart 
						PT150M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Frambozenschuimhart
Een heerlijk frambozenschuimhart  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 150 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Koken met de keurslager 
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Frambozenschuimhart te bereiden
Verwarm de oven voor op 100◦C. Klop de eiwitten met de kristalsuiker helemaal stijf tot er pieken omhoog blijven staan. Zeef de poedersuiker erboven en spatel dit er doorheen.
Doe het eiwitschuim over in een spuitzak met gladde spuitmond. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit hier een grote of twee kleine hartvormen van eiwitschuim op. Zet de bakplaat in de oven en bak de meringue 1,5 uur. Temper de oven op 80 ◦C. Zet de deur op een kier en laat nog een half uur drogen. Laat de meringue in de uitgeschakelde oven afkoelen.
Klop de slagroom met de crème de framboise lobbig. Leg de meringue op een schaal en schep de room erop. Versier het hart met rechtopstaande frambozen en bestrooi met nog wat poedersuiker.
									Doe het eiwitschuim over in een spuitzak met gladde spuitmond. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit hier een grote of twee kleine hartvormen van eiwitschuim op. Zet de bakplaat in de oven en bak de meringue 1,5 uur. Temper de oven op 80 ◦C. Zet de deur op een kier en laat nog een half uur drogen. Laat de meringue in de uitgeschakelde oven afkoelen.
Klop de slagroom met de crème de framboise lobbig. Leg de meringue op een schaal en schep de room erop. Versier het hart met rechtopstaande frambozen en bestrooi met nog wat poedersuiker.
                    