Recept
« Terug naar recepten
					
						Frambozenknödel
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Frambozenknödel
Een heerlijk frambozenknödel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Duitsland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									keuken
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Frambozenknödel te bereiden
1. Laat de ricotta uitlekken. Druk hem door een zeef. Kook de melk met 10 g boter, de suiker en een snuifje zout. Strooi er het griesmeel bij. Laat 1 à 2 minuten indikken. Roer er de ricotta en het ei door. Laat afkoelen. 
2. Hak de gember. Verwarm de honing met eetlepel gembersiroop. Doe er de gember en het sinaasappelsap bij. Laat inkoken tot er nog 1,5 dl vloeistof overblijft.
3. Klop, van het vuur af, ijskoude botervlokjes door de saus. Laat afkoelen. Roer af en toe om.
4. Maak met vochtige handen 12 bolletjes van de griesmeelmassa. Stop in elk bolletje 2 of 3 frambozen. Leg ze voorzichtig in licht gezouten water tegen de kook aan. Laat 20 minuten sudderen.
5. Laat de knödel uitlekken. Serveer met de gembersaus.
 
									2. Hak de gember. Verwarm de honing met eetlepel gembersiroop. Doe er de gember en het sinaasappelsap bij. Laat inkoken tot er nog 1,5 dl vloeistof overblijft.
3. Klop, van het vuur af, ijskoude botervlokjes door de saus. Laat afkoelen. Roer af en toe om.
4. Maak met vochtige handen 12 bolletjes van de griesmeelmassa. Stop in elk bolletje 2 of 3 frambozen. Leg ze voorzichtig in licht gezouten water tegen de kook aan. Laat 20 minuten sudderen.
5. Laat de knödel uitlekken. Serveer met de gembersaus.
 
                    





 
					