KookJij

Frambozenknödel

Een heerlijk frambozenknödel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frambozenknödel te bereiden

1. Laat de ricotta uitlekken. Druk hem door een zeef. Kook de melk met 10 g boter, de suiker en een snuifje zout. Strooi er het griesmeel bij. Laat 1 à 2 minuten in­dikken. Roer er de ricotta en het ei door. Laat afkoelen.
2. Hak de gember. Verwarm de honing met eetlepel gembersiroop. Doe er de gember en het sinaasappelsap bij. Laat inkoken tot er nog 1,5 dl vloeistof overblijft.
3. Klop, van het vuur af, ijskoude botervlokjes door de saus. Laat afkoelen. Roer af en toe om.
4. Maak met vochtige handen 12 bolletjes van de griesmeelmassa. Stop in elk bolletje 2 of 3 frambozen. Leg ze voorzichtig in licht gezouten water tegen de kook aan. Laat 20 minuten sudderen.
5. Laat de knödel uitlekken. Serveer met de gembersaus.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst