KookJij

Flammenkuchen

Een heerlijk flammenkuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flammenkuchen te bereiden

Meng in een kommetje de gist met de suiker en 4 eetlepels handwarm water. Laat het vijf minuten staan, zodat de gist kan gaan werken.
Meng 350 gram bloem met het zout en maak er op het werkvlak een bergje van, met in het midden een kuiltje. Schenk hierin het gistpapje, 2 eetlepels olie en nog eens 200 ml. handwarm water. Bestuif je handen met bloem en meng de ingrediënten tot een deeg.
Dat deeg moet vervolgens acht tot tien minuten worden gekneed tot het goed elastisch is en niet meer aan je handen plakt. Voeg eventueel meer bloem of juist een paar druppels extra water toe.
Maak een bal van het deeg, leg hem in een met olijfolie ingevette kom en dek deze af met een plasticfolie. Laat het deeg in ongeveer 2 uur rijzen tot het ongeveer twee keer het oorspronkelijke volume.
Bak de spekreepjes zachtjes uit in een pan met dikke bodem. Schep ze uit de pan en voeg de boter en uiringen toe. Laat de uien rustig bruin bakken.
Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur (250°C).
Bestuif het werkvlak met bloem. Stomp een keer krachtig in het deeg, zodat het weer in elkaar zakt en kneed het nog een paar minuten door. Rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap en spreid het uit op een bakplaat.
Meng de gebakken uien, de spekreepjes, de kwark en blokjes Munster en maak het mengsel op smaak met nootmuskaat en peper. Spreid het uit over de deeglap en besprenkel met de laatste eetlepel olie.
Bak de taart 15 – 20 minuten in de hete oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Siard

Siard zegt:
Kwark en kaas horen er dit gerecht niet bij. Deeg, creme fraise, spek en uien. Zo krijg je ze in Duitsland en Frankrijk.
Emma

Emma zegt:
Wauw! Dit is zoo lekker! Ik kom samen met mijn familie elk jaar nog in een gebied in Duitsland waar dit zeer populair is.. Niet in de Elzas, maar daar in de buurt. Dit is echt het lekkerste eten wat er ook maar bestaat! Zeker een aanrader!:)
camilla

camilla zegt:
Nou Top! Geniet ervan.
djmagich

djmagich zegt:
Kijk en dit zijn nou recepten die ik kan waarderen! Doet me gelijk denken aan de vakantie in de Elzas. Omgeving Colmar/Riquewihr. Deze ga ik zeker binnenkort zelf maken! Dank je!

Harry Löhr
KookJij.nl
hstoffelen

hstoffelen zegt:
Dit was onze favoriet in de Elzas. Ga dit zeker uit proberen.:)