Recept
« Terug naar recepten
					
						Filet mignon van pata negra, zoetzure saus van Tro
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Filet mignon van pata negra, zoetzure saus van Tro
Een heerlijk filet mignon van pata negra, zoetzure saus van tro recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Valerie Bruyninckx
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Filet mignon van pata negra, zoetzure saus van Tro te bereiden
Snijd de pata negra in plakjes van ongeveer 3 cm. Snijd de aardappelen in frieten (staafjes van 1 cm x 1 cm en ongeveer 7 cm lang). Rasp de wortels.
Maak de zoetzure saus: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken. Roer de suiker en de azijn onder de ingekookte jus. 5 minuten laten koken, warm houden.
Maak de vinaigrette voor de geraspte wortels: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken en dan afkoelen. Klop de jus onder de twee oliën.
Bak de pata negra in olijfolie. Frituur de aardappelen een eerste keer aan 160°C om ze goed te doorbakken en een tweede keer aan 180°C om ze te kleuren.
Roer de vinaigrette onder de wortels en schik ze in een cirkel op het bord. Leg de gebakken pata negra op de wortels. Leg ook de frieten op het bord en besprenkel het vlees met saus.
									Maak de zoetzure saus: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken. Roer de suiker en de azijn onder de ingekookte jus. 5 minuten laten koken, warm houden.
Maak de vinaigrette voor de geraspte wortels: laat Tropicana Pineapple & Lime voor de helft inkoken en dan afkoelen. Klop de jus onder de twee oliën.
Bak de pata negra in olijfolie. Frituur de aardappelen een eerste keer aan 160°C om ze goed te doorbakken en een tweede keer aan 180°C om ze te kleuren.
Roer de vinaigrette onder de wortels en schik ze in een cirkel op het bord. Leg de gebakken pata negra op de wortels. Leg ook de frieten op het bord en besprenkel het vlees met saus.
 
                    


 
					