KookJij

Fazanteborst gevuld met Parmaham en saliesaus

Een heerlijk fazanteborst gevuld met parmaham en saliesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Het grote wildboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fazanteborst gevuld met Parmaham en saliesaus te bereiden

Maak de gevleugelgewrichten vrij van de fazanteborsten en maak ze schoon.
Snijd in iedere borst een diepe gleuf.
Vul de borstfilets met een plak Parmaham en leg in iedere filet drie kleine salieblaadjes.
Prik de filets dicht en bestrooi ze licht met zout en peper.
Bak ze eerst aan de velkant goudbruin en keer ze dan om.
Leg ze na het aanbraden in een ovenvaste schaal en schuif ze 10-12 min. in een op 200 graden C. voorverwarmde oven.
Maak intussen de saus.
Breng de steeltjes van de salieblaadjes met de wildfond aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Zeef de fond, breng opnieuw aan de kook en bind met de met een klein scheute water aangemaakte maizena.
Roer de fijngesneden salieblaadjes door de saus.
Breng op smaak met zout, peper en aceto balsamico.
Snijd de fazanteborsten in plakken en serveer ze met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bertal

Bertal zegt:
dutchjoop,
Geniet er maar van ik kan je vertellen het was heerlijk, succes ermee :);)
m.v.g. Bert Allers
dutchjoop

dutchjoop zegt:
deze gaan we proberen. ben benieuwd::)
bertal

bertal zegt:
Hallo Willy
Bedankt voor de reactie
Hebben dit reeds gemaakt bij de kookclub.
:):)
m.v.g. Bert Allers
willy

willy zegt:
prachtig recept :p