Recept
« Terug naar recepten
Everzwijngebraad met sinaasappel
PT45M
Everzwijngebraad met sinaasappel
Een heerlijk everzwijngebraad met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
26
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Everzwijngebraad met sinaasappel te bereiden
1. Boen de sinaasappels goed schoon Schil er een met een dunschiller, snij de schil in fijne reepjes. Blancheer ze 2 tot 3 minuten in water, laat schrikken in koud water en goed uitlekken. Pers het vruchtvlees uit. Snij de tweede sinaasappel in fijne plakjes.
2. Maak de groenten schoon, snij ze in fijne julienne. Braad de everzwijnfilet rondom aan in flink wat boter. Neem het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie.
3. Roerbak de groenten een paar minuten in de braadboter van het vlees. Strooi er de suiker bij en laat lichtjes karamelliseren. Blus met het sinaasappelsap en het citroensap.
4. Leg het vlees weer bij de groenten. Kruid met peper en zout. Schenk er de armagnac en bouillon bij en voeg er de sinaasappelschilletjes aan toe. Dek af en laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuur verder garen. Laat het gebraad 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u het aansnijdt.
5. Zeef de saus en druk de groenten goed uit. Verwarm de sinaasappelplakjes een paar minuten in de saus. Snij het gebraad in plakken. Leg vlees en sinaasappelpartjes op voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en serveer meteen.
2. Maak de groenten schoon, snij ze in fijne julienne. Braad de everzwijnfilet rondom aan in flink wat boter. Neem het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie.
3. Roerbak de groenten een paar minuten in de braadboter van het vlees. Strooi er de suiker bij en laat lichtjes karamelliseren. Blus met het sinaasappelsap en het citroensap.
4. Leg het vlees weer bij de groenten. Kruid met peper en zout. Schenk er de armagnac en bouillon bij en voeg er de sinaasappelschilletjes aan toe. Dek af en laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuur verder garen. Laat het gebraad 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u het aansnijdt.
5. Zeef de saus en druk de groenten goed uit. Verwarm de sinaasappelplakjes een paar minuten in de saus. Snij het gebraad in plakken. Leg vlees en sinaasappelpartjes op voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en serveer meteen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tines zegt:
Alvast bedankt
Arno zegt: