KookJij

Erwtensoep (stap-voor-stap)

Een heerlijk erwtensoep (stap-voor-stap) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Erwtensoep (stap-voor-stap) te bereiden

1. In zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1 3/4 liter water. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren.

2. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroenten en aardappelblokjes aan soep toevoegen. Soep ca. 30 minuten zachtjes doorkoken; regelmatig roeren. Rookworsten uit verpakking nemen en toevoegen en ca. 10 minuten meewarmen op laag vuur.

3. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonadevlees in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden.

4. Vlees en worst door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HENNY

HENNY zegt:
nee 100 eetlepels zout kan niet zal wel een foutje wezen? het zal 1.eetlepel zout wezen.
jauch00

jauch00 zegt:
100 eetlepels zout niet wat te veel