KookJij

Erwtensoep (de drie-en-tachtigste variatie?)

Een heerlijk erwtensoep (de drie-en-tachtigste variatie?) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 480 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Erwtensoep (de drie-en-tachtigste variatie?) te bereiden

* 7 liter water en 2 potten runderfond aan de kook brengen
* De groentes en het vlees in het water doen en zorgen dat de spliterwten niet op de bodem komen.De worsten wel in prikken om ze niet te laten barsten.
*Alle kruiden er in en weer aan de kook brengen
*Voorzichtig roeren en 2 uur laten koken
* Al het vlees er uit halen en de rest gewoon op een zacht vuurtje door laten pruttelen
*Al het vlees ontbenen, ontzenen,ontdoen van het harde kraakbeen en in kleine blokjes snijden (behalve de rookworsten ,die laat je tot het laatst heel en snijd je dan in plakjes)
*Dan al het vlees er weer bij doen en alles weer door laten koken.
*Groentes hebben dan 8 uur gekookt en het vlees in totaal 5 - 5 1/2 uur

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De soep is nu klaar om op te dienen.
Ik kijk nog wel even of het vlees goed is "weggekookt" ,anders
maak ik het alsnog kleiner.
Zelf gaat er bij ons een flinke kwak sambal Badjak in en eten we er "Houtsnippen" bij,dat wil zeggen :plakken roggebrood,ingesmeerd met mosterd en belegd met gekookte plakjes spek.
Drinken?
--->Probeer eens een Rhonewijn of een Chianti

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hoi Ineke,je kunt gelijk hebben,maar een ingeslepen gewoonte laat je niet zomaar.Jan A
Groetjes JanA:D
ineke

ineke zegt:
Het lijkt mij een erg lekker recept, maar ik heb geleerd dat je hele erwten moet weken en spliterwten niet, die zijn veel sneller gaar.
ineke