KookJij

Duitse Kwarkroomtaart

Een heerlijk duitse kwarkroomtaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Duits kookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duitse Kwarkroomtaart te bereiden

De eieren scheiden. Het eiwit met 3 eetlepels koud water stijf slaan. 70 gram suiker en vanillesuiker daarbij toevoegen. De 3 overgebleven eidooiers onderroeren.

Meel, maïzena en bakpoeder mixen en op het mengsel zeven en doorheen spatelen.

De bodem van een springvorm met een diameter van 26 cm met bakpapier bekleden. Het deeg in de taartvorm doen en in 20-30 minuten bakken (175 graden). Daarna in 10 minuten laten afkoelen.

Gelatine laten weken in koud water. Slagroom in 2 porties stijf slaan.

Melk, 200 gram suiker, 1 mespuntje zout, citroenrasp en 4 eigeel al roerende verhitten, maar niet laten koken. Van het vuur nemen en de gelatine toevoegen.

De kwark glad roeren en de eiercreme doorroeren. Ook slagroom doorroeren.

Deegbodem halveren en in de onderste bodem in de springvorm leggen. Kwarkmengel daarop verdelen en bovenste gedeelte van de taartbodem hierop leggen. Ten minste 4 uur in de koelkast laten opstijven.

Mijn kookverhaal (Shaula Edskes)

Duitse taartrecepten zijn altijd een succes. Voornamelijk vanwege het gebruik van slagroom en boter. Dit recept vele malen gemaakt en iedere keer weer krijg ik veel lof. Voor de enigzins ervaren bakker/-ster een fluitje van een cent. Het recept is ook gemakkelijk aan te passen vanwege deze neutrale basis. Je hoeft uiteraard geen dubbele bodem te maken, maar het staat wel mooi. Verder kan je er vruchten doorheen doen, jam, de melk vervangen door kokosmelk enz.
De bodem is lekker zacht en past ontzettend goed bij de kwarktaart. Waarschuwing: snijd kleine punten af, want de taart is erg vullend :-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst