Recept
« Terug naar recepten
					
						Dronken druiven in ouzo
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dronken druiven in ouzo
Deze druiven heb ik heel lang geleden eens ooit gegeten tijdens een
Griekse week op een Gymnasium.
Omdat ik toen mee heb geholpen in de organisatie van het horeca gedeelte
kwam ik erachter hoe simpel het recept was. Zo makkelijk dus dat ik het na
vele jaren nog uit mijn hoofd wist.
Nu kwam het weer een keertje van pas als afsluiting van een etentje met
allemaal Griekse mèzes en kleine hapjes.
Ik heb het geserveerd met een bolletje ijs en een dot slagroom. Maar het is
ook erg lekker als (ijs)bonbon bij een kopje koffie.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dronken druiven in ouzo te bereiden
- Haal alle druiven van de tros of maak kleine trosjes. Was en droog ze.
- Prik met een cocktail prikker gaatjes in elke druif.
- Doe ze in een schaal en giet er royaal Ouzo overheen. Laat dit een paar uur marineren en schud tussendoor de druiven en de drank goed door elkaar.
- Doe een flinke laag poedersuiker in een schaal die je af kunt sluiten, schep de druiven uit de marinade en doe ze in de poedersuiker. Doe de schaal dicht en schud de druiven goed door de poedersuiker.
- Zet dit een paar uur in de diepvries zodat de druiven door en door koud worden en lichtjes bevriezen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
De marinade gooi je natuurlijk niet weg want die smaakt nog prima.
									 
                    



 
					
