KookJij

Dorade in zoutkorst met tomatenconfit

Een heerlijk dorade in zoutkorst met tomatenconfit recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dorade in zoutkorst met tomatenconfit te bereiden

Snij de tomaten en zongedroogde tomaten in stukjes.

Halveer de kerstomaatjes.

Snipper de sjalot.

Verwarm de oven voor op 250°C.


Spoel de vissen, dep ze droog. Vul ze met de kruiden, bestrijk de buitenkant met olijfolie.


Klop de eiwitten luchtig op en doe er beetje bij beetje het zeezout bij. Verdeel dit over een braadschaal en druk er de vissen dakpansgewijs in (ze mogen elkaar lichtjes overlappen). Dek af met de rest van het zout en druk goed aan. Zet 30 tot 40 minuten in de oven op 250°C. Breek de korst, haal de vis eruit en verwijder de kruiden. Fileer de vis en schik hem op de borden.


Voor de confit: Snipper de sjalot en stoof hem in olijfolie. Doe er de tomatenstukjes en zongedroogde tomaatjes bij. Strooi er de suiker over, kruid met peper, zout en tijm. Laat zachtjes stoven. Roer er de kerstomaatjes door en schep het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met panko en zet de schaal 10 minuten in de oven op 200°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Brigit, het staat ook zo vermeld in de bereiding dat je eiwit moet gebruiken;)
Brigit

Brigit zegt:
Ik had eerst wat moeite met de zoutkorst. Heb hem een keer alleen met water gemaakt, maar dan blijft er veel zout op de vis achter. Het lukt het beste als er eiwitten door het zout geroerd worden. Zag op YouTube een filmpje waarin de kok er ook bloem doorheen deed, dat leek me niet lekker.
fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je Brigit, is inderdaad met verschillende vissoorten te bereiden. Fijn dat het gesmaakt heeft;)
Brigit

Brigit zegt:
Wat een heerlijk gerecht. Ik heb het al met verschillende vissen gemaakt, dorade, zeebaars en snoekbaars. Dorade is het lekkerst. Ik vind de tomatenconfit er heel goed bij passen:)