De donuts maak ik altijd voor de kinderen met Oud & Nieuw aangezien ze niet zo gek zijn op oliebollen.
Uit deze hoeveelheid haal je zo'n 25 a 30 donuts.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Donut
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Donut
Een heerlijk donut recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Simone Oudt
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									25 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											17
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Dit recept heb ik ooit eens van iemand gekregen.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Donut te bereiden
     Los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk ,suiker ,het zout, en de eieren toe.  Mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepel deeg.
Laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
Bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draai dit voorzichtig rond in de bloem. Rol nu het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Dan pak je een glas of een kopje en je snijd er rondjes uit en het gaatje doe je bijvoorbeeld met een dopje van een fles.
Dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Bak ze in warme olie tot mooie goudbruine donuts. Daarna kan je ze betsrooien met poedersuiker of bijvoorbeeld met chocoladeglazuur bedekken.
ps het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel
										Laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
Bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draai dit voorzichtig rond in de bloem. Rol nu het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Dan pak je een glas of een kopje en je snijd er rondjes uit en het gaatje doe je bijvoorbeeld met een dopje van een fles.
Dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Bak ze in warme olie tot mooie goudbruine donuts. Daarna kan je ze betsrooien met poedersuiker of bijvoorbeeld met chocoladeglazuur bedekken.
ps het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel
Mijn kookverhaal (Simone Oudt)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Valerineee. zegt:
En we hebben chocoglazuur gekocht enzow. dus dat gaat wel lukken hoop ik.
 
									shelley zegt:
Alleen ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan. :o
 
									sarah zegt:
 
									sarah zegt:
 
									yalides zegt:
Ik doe het zelf altijd met een flessendop omdat die net iets groter is maar een appelboor zou inderdaad ook kunnen.
 
									doriet zegt:
het middelste gaatje zou je met een appelboor kunnen
maken,en als je twee rondjes deeg zonder gaatje in het midden op elkaar legt en bakt heb je berlinerbollen na het bakken een beetje jam erin en je bent klaar!Alleen of ze in de categorie dieet en slank thuis horen betwijfel ik wel een beetje
 
                    


 
					 
									
joy zegt:
ik heb zojuist naar je recept gekeken en ik vroeg me af wat de temperatuur van de olie moet zijn