KookJij

Dessertvla op een bedje van bladerdeeg

Een heerlijk dessertvla op een bedje van bladerdeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: dutch compagnie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessertvla op een bedje van bladerdeeg te bereiden

Bakken ca 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.
Bereidingswijze
Uit het bladerdeeg rondjes steken met een rondjessteker van 7 cm diameter. Inprikken met een vork, 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 210 graden.
De gelatine laten weke in koud water. De melk aan de kook brengen. Intussen de eierdooiers en suiker oplossen tot een stevige massa. Deze onder de kokende melk mengen den de uitgeknepen gelatine toevoegen. De massa warm houden in een bain-marie en de half opgeklopte slagroom toevoegen. In vormpjes of glazen gieten en laten opstijven in de koelkast. Om het ontvormen makkelijker te maken, de vormpjes of glazen voor het vullen omgekeerd boven waterdamp houden.
Plaats de pudding op een bladerdeegbodempje, werk af met slagroom en zet er een hoedje op.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst