KookJij

Croque speciaal van de fijnproever

Een heerlijk croque speciaal van de fijnproever recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Fijnproever & Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Croque speciaal van de fijnproever te bereiden

Besmeer de sneetjes brood rijkelijk met de dipsaus.
Leg op ieder sneetje boterham een schijf kaas vervolgens de komkommer erover verdelen evenzeer de salami.
Leg de sneetjes brood op elkaar, deze onder de grill tot de kaas is gesmolten en het brood mooi bruin gekleurd is.
Serveer er rauwkost bij naar keuze en zeker niet vergeten een schaaltje chipdip kerrie.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Deze heerlijke dipsaus gekregen van onze Nederlandse vrienden samen met heerlijke speciale chips.
Natuurlijk meer als genoeg chipdip over, dus voor deze croque was het weer een uitdaging smaakt het of smaakt het niet???
Het was super lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Tanja, de dipsaus is kant en klaar in een glazen potje ( smaak geheimen ).De ingredienten, raapolie, water, azijn, yoghurt, suiker, scharreleigeel, maiszetmeel, ui, kerrie, knoflook, zout, kruiden en specerijen. Wie weet met het zakje poeder kan het ook wel gaan. Stuur je eveneens de foto mee dan heb je al een gedacht. Groetjes van ons 3tjes :-) ;-)
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Ik ben ook heel benieuwd naar die dipsaus. Zat die toevallig in een zakje en moest je het poeder aanmaken met 2 1/2 eetl. mayonaise en 1 eetl. water?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Elly wij noemen het grijs omdat het licht van kleur is, bruin brood is hier heel donker bruin. Voor jullie zal het dan wel bruin tijgerbrood zijn ;-) als je het klaarmaakt laat het smaken. Groetjes van ons 3tjes ;-) :-)
Elly

Elly zegt:
Lijkt me hartstikke lekker, ga het zeker een keer maken, maar wat is grijs tijgerbrood? Ik ken alleen maar wit en bruin.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Oh, dan had je die Nederlandse salami en kaas moeten proeven heeft wel wat kilometers afgelegd, van Nederland naar Belgie en dan naar Frankrijk +/- 1400 km maar wat smaakte dat super met een glaasje wijn was gewoon af en super lekker;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Nederland en Belgie blijkt toch een uitstekende match! :-)