KookJij

COZAN (kokoskoek)

Een heerlijk cozan (kokoskoek) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 15-30 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe COZAN (kokoskoek) te bereiden

Bloem, basterd, boter + 2 eigeel mengen met de spatel.
De bakplaat ermee beleggen.
Pot jam over de koek verdelen.
De 2 stijfgeslagen eiwitten er bovenop, de suiker en de kokos.

Bakplaat in de oven en bakken bij een temp van 160°C.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Het is een grote "plak", maar is goed te verdelen in blokjes.
De dochter van een vriendin heeft het geleerd op een kinderkoek bak-workshop en sindsdien is het een succes in eigen kring.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
30min op 190*
Eigenlijk weet ik het niet meer want ik heb het al zoollanggg niet meer gemaakt. Ga het maar weer ff oppakken!
Anouk

Anouk zegt:
Hoelang moet het in de oven?
gea

gea zegt:
De foto is van een kleine ronde kokoskoek dus;)
Barbara: ik vond de koek verrukkelijk, maar voor mij toch nog te zoet; maakt niet uit: volgende minder gebruiken toch??? Het recept blijft bij m'n favorieten staan!!!
Anna

Anna zegt:
Hupsakee, hij staat er bij! :D:D:D
gea

gea zegt:
Ik heb er trouwens een foto van gemaakt; deze staat op:
http://www.facebook.com/groups/127565670592160/
geabruining

geabruining zegt:
Ha Barbara, hij staat bij mij af te koelen; ruikt heerlijk:p:p Ik wel wel eerst de schaal waarin ik hem heb gebakken ingesprayd. Ik heb ook wat minder suiker gebruikt. Ik heb hem 30 minuten op 160 en toen nog 10 minuten op 190 gebakken, daar de bodem nog niet gaar genoeg leek. Ben benieuwd ;)Ik zal het je laten weten! Groetjes, Gea
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Omdat ik dit meestal maak als er veel visite komt, gaat het meestal wel METEEN op; maar op een koele plek (kelderkast...) kan het nog wel 1 á 2 dagen, hoor.
Het is wel een aanslag op de slanke lijn, maar ach, soms who cares...:D
gea

gea zegt:
Dank je wel!!! Hoe lang kan ik dit bewaren (zeker in de koelkast??) Bedankt maar alweer:):):)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
hallo gea,
doe dit in laagjes op elkaar;het mengt vanzelf:D Succes
gea

gea zegt:
Hoi Barbara, Moet je de stijfgeslagen eiwitten vermengen met de suiker en de kokos of in laagjes boven elkaar???
Goetjes,
gea
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Barbara ben even gaan kijken op je pagina bij bananencake...degene die nu aan het afkoelen is is een beetje anders met stukjes chocolade en amaretto. Ga hem straks nog posten. Die van jou zit al bij mijn favorieten zeker eens proberen.Ik gebruik zelfrijzende bloem nog nooit cakemeel gebruikt. En i.v.m Cozan laat het je zeker weten.:);):p
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Deze koek zal je ook wel bekoren; heb je de bananencake van mijn recept gemaakt? Ben benieuwd hoe je het vindt en hoor ik wel wat je v.d. Cozan vindt. Succes!
derbyke

derbyke zegt:
Heerlijk voor bij de koffie. Heb juist een bananencake gebakken ben benieuwd is aan het afkoelen. Groetjes van ons 3tjes :)::p