KookJij

Clafoutis (maar dan anders)

Gewoon lekker, niet van echt te onderscheiden!
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wendy Ockhuisen, Paleo-lifestyle
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Clafoutis (maar dan anders) te bereiden

Snijd de bananen in stukjes en doe ze in een (meng)kom.
Voeg de eieren toe en maak er met de staafmixer een mooi geheel van.
Voeg de vanille toe en mix nog even.
Proef of je er nog meer vanilledruppels bij wilt doen.
Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Stort het mengsel er in.
Verdeel de kersen en de geschaafde amandeltjes er over.
Zet het voor 20 minuten in de oven en kijk dan of je vindt dat de taart er mooi uit ziet.
Laat afkoelen en......
Eet smakelijk!!!!!!

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

In het originele recept wordt gebruik gemaakt van kersen uit de diepvries.
Natuurlijk kunnen verse kersen ook, maar geen van beide was hier in de supermarkt te koop.
Ik heb nu kersen uit glas gebruikt en dat gaat prima!
Eerst wel even goed laten uitlekken.
Ik doe er de volgende keer meer kersen op :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Fijn Harrie dat het bij jou ook in de smaak viel.
Volgens mij kan ik dit elke dag wel eten.... :)
Fijne avond verder!
Henny Lansink

Henny Lansink zegt:
Hallo Alie arts,
Een Hete Lucht oven moet 10% lager ingesteld worden, dus in dit geval 220 - 20 = 200 graden
Moet iets gebakken worden op 175 graden moet de HLO 160 graden
harrie scherpen

harrie scherpen zegt:
Net gegeten en is al op!! Lekerrrr.
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Alie, ik bak ook met hete lucht .)
Harrie, ik ben ook benieuwd hoe je het vindt. Ik vind hem echt zooooo heerlijk en ook nog redelijk `gezond` Dit toetje zal ik zeker vaker maken.
Laat nog even horen hoe jij het vindt.
harrie scherpen

harrie scherpen zegt:
Hij is nu aan het afkoelen ben benieuwd.
Alie Arts

Alie Arts zegt:
Lijkt me heerlijk, maar ik bak alles op hetelucht temp. Op hoeveel graden moet het dan?
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Inderdaad Anna, het is eigenlijk echt een toetje!
De smaak is echt te gek!
Ik heb me moeten inhouden....
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Nice! Ik ben heel benieuwd naar de smaak. Aangezien er totaal geen meel of iets dergelijks wordt gebruikt. Of moet je meer denken aan een toetje?