KookJij

Chocolade- kersentaart

Een heerlijk chocolade- kersentaart recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 18 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade- kersentaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem.

Taart:
Was de rozijnen in een zeef en doe ze in een kom. Schenk er heet water op en laat ze 1 à 2 uur wellen. Dep de rozijnen droog en bestrooi ze met wat bloem.
Neem de kersen uit de pot en hak ze in stukjes, laat ze goed uitlekken.
Sla een chocoladereep (puur) in stukjes

Doe de boter met suiker en het zout in een kom. Klop dit met de mixer tot er een romig mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door en blijf nog 2 minuten kloppen.
Schep afwisselend het zelfrijzend bakmeel en de melk door het beslag. Meng de rozijnen, de kersen, 40gr cacaopoeder en de brokken chocolade erdoor.
Doe het beslag over in de cakevorm.
Bak de cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. De cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Keer de cake om op een taartrooster en laat de cake verder afkoelen.


Vulling:
De taart moet eerst echt afgekoeld zijn om aan de vulling te kunnen beginnen!
Snijd de taart in tween (horizontaal) en klap de taart open.
Roer de Chocolade Mouse door elkaar, zodat het een soort van chocoladepasta wordt.
Smeld de andere twee chocoladerepen (1 puur 1 melk) en roer dit door de chocolademouse. Smeer het mengsel over de gehele binnenzijde van de taart. Spuit in het midden wat slagroom en aan de zijkanten ook.
Bestrooi nog hier en daar met stukjes kers en hagelslag.
Klap dan de bovenkant van de taart weer op de onderkant. Nu heb je een gevulde taart.

Glazuur:
Roer voor het glazuur de poedersuiker met de 10gr. cacaopoeder en het eiwit door elkaar. Bestrijk de taart met het glazuur .

Buitenkant:
Besmeer de zijkanten van de taart met chocoladepasta of gesmolten chocoladerepen. Je kunt de repen ook mengen met de pasta. Besmeer hier de gehele zijkant van de taart mee. Bestrooi het snel met hagelslag voordat de gesmolten reep weer hard wordt. De hagelslagjes blijven in het plakkerige hangen en zo wordt je taart mooi versierd!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Pino

Pino zegt:
DIT IS ZOOOOOO Pinoteriglekker!
Elvira

Elvira zegt:
wat een werk, maar het resultaat mag er zijn. Morgen proeven :-)
jan willem

jan willem zegt:
beetje vage beschrijving maar denk dat ik er wel uit ga komen ;) iig niet zoals hier beschreven want dan zit het eiwit door de cace en heb ik ingredienten over repen te kort enz. enz. Idee van de taart is leuk, recept zoals beschreven onjuist maar bedoeling duidelijk :)
chimene

chimene zegt:
wel een mooie taart
dit ziet er wel lekker
uit :p
Kim

Kim zegt:
Wie heeft dit al uitgeprobeerd?
Janine

Janine zegt:
Ik wilde even zeggen dat er helemaal niks klopt van jou beschrijving! Echt waardeloos, ik heb het totaal anders gedaan dan dat jij het heb beschreven en het is nog gelukt ook!
Janine

Janine zegt:
Er staat bij benodigdheden springvorm, terwijl die in de bereiding niet voorkomt :S basterdsuiker komt er ook niet meer in voor? waarom staat het dan bij ingredienten????
brunette

brunette zegt:
kan het ook zonder kersen?;)
Joejipiejee

Joejipiejee zegt:
wordt dit ook geen zwarte woud taart genoemd ??? PS ziet er idd heerlijk uit;)
lineke56

lineke56 zegt:
ik ga dit recept zeker proberen ziet er heel lekker uit
melanie confurius

melanie confurius zegt:
het lijkt me gewoon lekker !!!
Annetje1987

Annetje1987 zegt:
En waarom ben je zo blij? :?