KookJij

Chocolade amandeltaart

Een heerlijk chocolade amandeltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kook.rubriek.nl - naar recept van James Tanner -
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade amandeltaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 190 C. Vet een springvorm van 23 cm licht in. Smelt de chcolade en de boter in een vuurvaste kom boven een pan met zacht kokend water. Roer tot alles is vermengd en laat het afkoelen.
Klop de eierdooiers en de suiker licht en romig. Giet al roerend de gesmolten chocolade bij het eimengsel. Spatel de gemalen amandelen met een grote lepel erdoor.
Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel de eiwitten met een groete metalen lepel door het chocolademengsel. Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart 35 minuten in de oven. De taart is in het midden dan nog zeer vochtig maar hij moet echt niet langer bakken.
Neem de taart uit de oven en laat hem in de bakvorm volledig afkoelen.

Mijn kookverhaal (Sofie Vermaut)

Mnjam!
Lekker lekker - een must voor de Bourgondiërs onder ons.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ingrid

Ingrid zegt:
Ik mis de bloem of bakmeel, hoort dat er niet in?:?