KookJij

Charcada

Een heerlijk charcada recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: ad janssen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Charcada te bereiden

1. Verwarm tweederde suiker samen met het water. Kook het zachtjes tot de suiker is opgelost. Klop intussen de eidooiers met de eieren los tot een soepele massa. Dit mag niet gaan schuimen! Giet de eimassa door de kleine trechter in een dunne straal, al roerend, bij de warme suikerstroop. Als alle eieren zijn opgenomen, dient u steviger te kloppen. De massa moet als het ware draden gaan trekken. Zodra er stukjes gestold eigeel verschijnen, de massa van het vuur halen en op de schaal storten. Smelt de resterende suiker tot deze karamelliseert en giet dit ''in strepen'' over de charcada.
2. Serveren op een ring van plakjes (dik geschilde) sinaasappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst