Recept
« Terug naar recepten
					
						Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Carnitas de Pollo (Pulled Chicken)
Een gezonde versie van Carnitas (Pulled Pork) want de alom bekende
versie wordt meestal van vet varkensvlees gemaakt.
Om het in de Mexicaanse sfeer te houden heb ik het op een taco
(tortillawrap) geserveerd en heb ik er een eenvoudige salsa bij gemaakt van
tomaat, rode ui, verse koriander, limoensap, olijfolie en peper/zout.
Je kunt het natuurlijk ook op de Amerikaanse manier serveren op een zacht
broodje met bbq-saus en een Amerikaanse coleslaw.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Carnitas de Pollo (Pulled Chicken) te bereiden
- Verdeel de kruiden aan beide zijden over de kipfilets en bak deze in hete olie om en om bruin (+/- 7 minuten).
 - Jalapeno en knoflook hakken en erbij fruiten (+/- 2 minuten).
 - Sap van de sinaasappel en limoen erbij en de (hete) bouillon en dan het geheel een half uur op een klein pitje zachtjes laten sudderen. Op het laatst met de deksel van de pan af zodat het vocht beter inkookt.
 - Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken (of met schone handen) en als je het graag een beetje krokant wilt hebben zet je het een paar minuutjes onder de grill. Let wel op dat het niet te droog wordt.
 
                    