Dit heerlijke snoep maakten wij met St.Maarten
voor de zaak, om te strooien voor de kinderen.
Echt de kinderen weten de weg naar ons toe :D
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Butterscotch
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Butterscotch
Een heerlijk butterscotch recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									mia Elsjan
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									- personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Butterscotch te bereiden
 Vet een hoge bakplaat van ± 33 bij 23 cm lichtjes in.
Doe alle ingrediënten, behalve de vanille-essence,
in een grote pan met dikke bodem. Verwarm het
geheel al roerend boven een matig vuur: de suiker
moet volledig zijn opgelost voor de massa kookt.
Verhit de siroop in 7- 9 min tot een temperatuur van
150°C is bereikt. Als je een drupje in koud water
laat vallen, moet het brosse sliertjes vormen.
Werk voorzichtig, het is loeiheet! En kinderen uit de buurt houden.
Haal de pan van het vuur en voeg de vanille-essence toe.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Als het iets stevig is geworden, teken je er met dik mes
blokjes op. Vet het snijblad in zodat het niet aan de butterscotch blijft plakken.
Af laten koelen en hard laten worden. Uit de vorm halen, in
blokjes breken en in een luchtdichte trommel bewaren.
										Doe alle ingrediënten, behalve de vanille-essence,
in een grote pan met dikke bodem. Verwarm het
geheel al roerend boven een matig vuur: de suiker
moet volledig zijn opgelost voor de massa kookt.
Verhit de siroop in 7- 9 min tot een temperatuur van
150°C is bereikt. Als je een drupje in koud water
laat vallen, moet het brosse sliertjes vormen.
Werk voorzichtig, het is loeiheet! En kinderen uit de buurt houden.
Haal de pan van het vuur en voeg de vanille-essence toe.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Als het iets stevig is geworden, teken je er met dik mes
blokjes op. Vet het snijblad in zodat het niet aan de butterscotch blijft plakken.
Af laten koelen en hard laten worden. Uit de vorm halen, in
blokjes breken en in een luchtdichte trommel bewaren.
                    
Daniël Oosterhuis zegt: