KookJij

Broodje kippenragout

Broodje kippenragout
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl receptkaart, België
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodje kippenragout te bereiden

  1. Kook de kipfilet in circa 15 minuten gaar in 1 liter kippenbouillon.
  2. Haal de kip uit de pan en verwijder het vlees met 2 vorken van het bot.
  3. Bewaar het kookvocht.
  4. Smelt de roomboter in een steelpan en roer met een garde de bloem erdoor, bak circa 1 minuut tot de bloem gaar is.
  5. Voeg, terwijl u roert, in een dunne straal 750 ml kookvocht toe.
  6. Voeg daarna de mosterd, slagroom en kip toe en roer goed door.
  7. Breng op smaak met zwarte peper en zout en houd warm op laag vuur.Maak de champignons schoon, snij ze in vieren en bak ze een paar minuten in wat olijfolie.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Hak de peterselie fijn.
  10. Snij een stukje van de bovenkant van de tijgerbollen af en hol ze verder uit.
  11. Serveer de kippenragout in de tijgerbollen, schep hier een lepel gebakken champignons over en garneer met wat peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst