Recept
« Terug naar recepten
					
						Broodje kippenragout
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Broodje kippenragout
Broodje kippenragout
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Brood - Beleg
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Lidl receptkaart, België
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Broodje kippenragout te bereiden
- Kook de kipfilet in circa 15 minuten gaar in 1 liter kippenbouillon.
- Haal de kip uit de pan en verwijder het vlees met 2 vorken van het bot.
- Bewaar het kookvocht.
- Smelt de roomboter in een steelpan en roer met een garde de bloem erdoor, bak circa 1 minuut tot de bloem gaar is.
- Voeg, terwijl u roert, in een dunne straal 750 ml kookvocht toe.
- Voeg daarna de mosterd, slagroom en kip toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zwarte peper en zout en houd warm op laag vuur.Maak de champignons schoon, snij ze in vieren en bak ze een paar minuten in wat olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn.
- Snij een stukje van de bovenkant van de tijgerbollen af en hol ze verder uit.
- Serveer de kippenragout in de tijgerbollen, schep hier een lepel gebakken champignons over en garneer met wat peterselie.
 
                    





 
					