Recept
« Terug naar recepten
					
						broodje kip
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			broodje kip
Een heerlijk broodje kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									steffie bijl
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Tip 1982 of 1983
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe broodje kip te bereiden
Het stokbrood in de oven even opbakken dan doormidden delen en opensnijden.
Ondertussen de kipfilet kruiden met de kipkruiden en in een mengsel van olie en margarine in 10 minuutjes bruin en gaar bakken. De ananasringen plat halveren tot dunne ringen. De filet uit de pan nemen en de ananasringen in het vet zachtjes aan beide kanten bakken.
De mayonaise met de zure room, de kerrie, de cayennepeper en het zout glad roeren en op smaak proeven. Het opengesneden stokbrood met het mayonaisemengsel bestrijken en met sla bedekken. Daarop ananasringen leggen en hierop plakjes kipfilet. Hieroverheen nog wat mayonaisemengsel en tot slot de broodkap erop.
Smullen maar!!!!!!!
									Ondertussen de kipfilet kruiden met de kipkruiden en in een mengsel van olie en margarine in 10 minuutjes bruin en gaar bakken. De ananasringen plat halveren tot dunne ringen. De filet uit de pan nemen en de ananasringen in het vet zachtjes aan beide kanten bakken.
De mayonaise met de zure room, de kerrie, de cayennepeper en het zout glad roeren en op smaak proeven. Het opengesneden stokbrood met het mayonaisemengsel bestrijken en met sla bedekken. Daarop ananasringen leggen en hierop plakjes kipfilet. Hieroverheen nog wat mayonaisemengsel en tot slot de broodkap erop.
Smullen maar!!!!!!!
 
                    





 
					 
									
Carlo Cratsborn zegt: