KookJij
Lees meer Lees minder

Brood recepten & gerechten

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor het zelf bakken van brood. Je kunt hier een broodbakmachine voor gebruiken, maar in de oven is het ook een fluitje van een cent. Denk eens aan de heerlijke geuren die zich in huis verspreiden! Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een zelfgebakken krentenbrood?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Bakken recepten

    1. Ingredienten: 30 gr gist, 4 dl lauwe melk, 400 gr gezeefde bloem, 1 tl zout, 1 losgeklopt ei, 100 gr rozijnen, 30 gr sukade, 20 gr reuzel, dunne stroop
    2. Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
    3. Ingredienten: Voor het deeg:, 200 ml lauwe melk, 200 ml water, 200 ml zonnebloemolie, 5 el suiker, 3 tl zout, 12 gram gist, 1000 gram meel, De vulling:, kaas (Turks: boreklik peynir), bladpeterselie, gemalen peper (pulbiber), Hoeveel...

    4. Ingredienten: 500 gr mix voor 6 granenbrood, 1 eike vers van de pers, 150 ml water, 150 ml melk, 22 gr boter, 8 gr zout, 3 gr suiker, 11 gr verse gist
    5. Ingredienten: 300 g volkorenbloem, 200 g bloem, 10 g zout, zakje gist (7 gram), 3 à 5 dl. lauwwarm water
    6. Ingredienten: - 500gr kant en klare volkoren bloem voor broodautomaat, - 200 gr 6-granen mengeling (vlokken), - een goede scheut olijfolie
    7. Een brood vol granen de ene foto is normaal de andere heb ik op een rustieke manier bewerkt. Ingredienten: 500 gr 10 granen meel, 70 gr goede boter, 300 ml melk, 8 gr zout, 8 gr suiker, 18 gr verse gist, olijfolie, 1 eike vers van de pers, 150 gr rozijnen
    8. Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout

    9. Ingredienten: 30 g verse gist of 21 g gedroogde gist (3 zakjes van 7 gram), 30 g honing (of suiker), 6 1/4 dl lauw water, 500 g bloem van harde tarwe, 500 g semolina (fijn griesmeel), 30 g zout, wat extra bloem en semolina om mee te b...
    10. Ingredienten: 1 vers stokbrood, 125 gram zachte boter, 2 eetlepels tomatenpuree, ½ eetlepel fijngesnipperde basilicum, ½ eetlepel fijngesnipperde peterselie, 1 uitgeperst teentje knoflook, ½ eetlepel fijngesnipperde oregano, 3 eetlepe...
    11. Ingredienten: 500 gram bloem, 10 gram zout, 30 gram gist, 10 gr suiker, 200 gram miarine alpro (boter), 1 eidooier
    12. Ingredienten: 500 gram bloem, 1/2 theelepel suiker, 1,5 theelepel zout, 3 eetlepels Italiaanse kruiden, 1 zakje gedroogde gist (7 gram), 1/2 deciliter olijfolie, grof zeezout
    13. Ingredienten: 1 citroen, 1 sinaasappel, ½ pakje amandelspijs, 50 gram amandelen, grofgehakt, 1 pak broodmix voor witbrood, 25 gr boter op kamertemperatuur

    14. Ingredienten: 500g bloem,, 1/8 l melk,, zuiker,, 30g gist,, 100g boter op kamertemperatuur,, 2 eieren,, 1 eetl. zout,, 2-3 eetl. olijfolie,, 2 eigeel, 4 eetl., water,, 1 eetl. kummel,, 1 eetl. grof zout,, 1 eetl. korianderzaadjes.
    15. Ingredienten: 500 gr meergranen bloem, 1 eike vers van de pers, 300 ml melk, 22 gr boter, 8 gr zout, 6 gr suiker, 15 gr verse gist , 75 gr vogelzaad
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  2. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  3. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Tagliatelle met garnalen
    Tagliatelle met garnalen Categorie Pasta's
    Tagliatelle met garnalen. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Categorie Pasta's
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Tortilla met Surinaams gekruide kip
    Tortilla met Surinaams gekruide kip Categorie Wraps
    Tortilla met Surinaams gekruide kip. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Gevulde kip samba broodjes
    Gevulde kip samba broodjes Categorie Gerecht
    Gevulde kip samba broodjes. De bereidingstijd is circa 85 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  9. Heringssalat met Rode Biet
    Heringssalat met Rode Biet Categorie Overig
    Een Duits gerecht dat in tegenstelling tot de Heringstip niet met zure maar met zoute haring gemaakt wordt. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  10. Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas Categorie Pasta's
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.