KookJij
Lees meer Lees minder

Brood recepten & gerechten

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor het zelf bakken van brood. Je kunt hier een broodbakmachine voor gebruiken, maar in de oven is het ook een fluitje van een cent. Denk eens aan de heerlijke geuren die zich in huis verspreiden! Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een zelfgebakken krentenbrood?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Bakken recepten

    1. Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
    2. Ingredienten: - 100 ml yoghurt, - 60 ml melk, - 30 gr suiker, - 5 gr zout, - 30 gr boter, op kamertemperatuur, - 250 gr bloem, - 8 gr gedroogde gist (of 16 gr verse), - 1 losgeklopt ei, om te bestrijken
    3. Ingredienten: 200 gram oud brood, ½ l kokende melk, 50 gram krenten, 50 gram rozijnen, 50 gram suiker, 25 gram boter, 1 ei, paneermeel + iets suiker

    4. Ingredienten: 30 gr gist, 4 dl lauwe melk, 400 gr gezeefde bloem, 1 tl zout, 1 losgeklopt ei, 100 gr rozijnen, 30 gr sukade, 20 gr reuzel, dunne stroop
    5. Ingredienten: 1 kg bloem, 56 g gist, 50 g suiker, 1,5 eieren, 450 g melk, 180 g bereidingspasta (Bereidingspasta is een broodverbeteraar, je kan het ook door ei vervangen.), 16 g zout, 240 g appelen, 240 g parelsuiker P4
    6. Zelf gebakken brood en dan maar experimenteren, deze keer eens een test met havermout. Ingredienten: 500 gr tarwe bloem, 50 gr goede boter, 300 ml melk, 8 gr zout, 4 gr suiker, 18 gr verse gist, olijfolie, 200 gr havermout vlokken
    7. Ingredienten: kikkererwtenmeel, zout, water, olie
    8. Dit brood met negen granen werden evenzeer pompoenpitten, zonnebloempitten en maanzaad gebruikt. Ingredienten: 500 Gr mix voor donker brood met 9 granen, 20gr maanzaad, 100gr pompoenpitten, 100gr zonnebloempitten, 1 eike vers van de pers , 11gr gedroogde gist, 75gr hoeveboter, Een scheut zonnebloem olie, snuifje zout, 1 soeplepel...

    9. Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout
    10. Ingredienten: 500 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr rozijnen, 50 gr gedroogde abrikozen fijngesneden, 200 gr suiker, 50 gr gedroogde vijgen fijngesneden, 100 gr noten fijngehakt (ongezouten), 1 ei, 400 ml lauwe melk
    11. Wat een heerlijk geurtje hangt er in de keuken van vers gebakken brood. Ingredienten: 500 gr cereform bloem, 100 gr okkernoten gepeld en gehalveerd, 100 gr amandelen in grove stukken gehakt, 100 gr krenten, 300 ml melk, 60 gr goede boter, 8 gr zout, een flinke scheut vloeibare honing, 20 gr verse gist, ol...
    12. Ingredienten: 1 citroen, 1 sinaasappel, ½ pakje amandelspijs, 50 gram amandelen, grofgehakt, 1 pak broodmix voor witbrood, 25 gr boter op kamertemperatuur
    13. Ingredienten: 300 g volkorenbloem, 200 g bloem, 10 g zout, zakje gist (7 gram), 3 à 5 dl. lauwwarm water

    14. Ingredienten: 1kg appels (cox Orange), 1ei, 90 gr suiker, 70 gr maizena, 9 cl of 6 soepl. melk, 50 gr boter, een snufje zout, een beetje cognac (facultatief), Kaneel naar smaak, Gelei (Abrikoos)
    15. Ingredienten: - 500gr kant en klare volkoren bloem voor broodautomaat, - 200 gr 6-granen mengeling (vlokken), - een goede scheut olijfolie
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes
    Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Mini-saucijzenbroodjes
    Mini-saucijzenbroodjes Categorie Warm, Koud
    Mini-saucijzenbroodjes. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  3. Tomaten-auberginesoep
    Tomaten-auberginesoep Categorie met Groente
    Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.. De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Balletjes in stoofvleessaus
    Balletjes in stoofvleessaus Categorie Vlees
    Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals deze balletjes m.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Hartige krans van croissantdeeg
    Hartige krans van croissantdeeg Categorie Gerecht
    Hartige krans van croissantdeeg. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  6. Knoflookbrood
    Knoflookbrood Categorie Bijgerechten, Gerecht
    Knoflookbrood. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  7. Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette Categorie Vlees, Wokken
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm Categorie Ovenschotels
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas Categorie Vlees, Wokken
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas. De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade Categorie Gevogelte, Rijst, Salades
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade. De bereidingstijd is circa 160 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.