KookJij
Lees meer Lees minder

Brood recepten & gerechten

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor het zelf bakken van brood. Je kunt hier een broodbakmachine voor gebruiken, maar in de oven is het ook een fluitje van een cent. Denk eens aan de heerlijke geuren die zich in huis verspreiden! Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een zelfgebakken krentenbrood?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Bakken recepten

    1. Ingredienten: 30 g verse gist of 21 g gedroogde gist (3 zakjes van 7 gram), 30 g honing (of suiker), 6 1/4 dl lauw water, 500 g bloem van harde tarwe, 500 g semolina (fijn griesmeel), 30 g zout, wat extra bloem en semolina om mee te b...
    2. Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
    3. Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout

    4. Ingredienten: - 500gr kant en klare volkoren bloem voor broodautomaat, - 200 gr 6-granen mengeling (vlokken), - een goede scheut olijfolie
    5. Heerlijke echte Limburgse wafels Ingredienten: 1 kilo tarwe bloem, 1 pd zelfrijzend (liefst van honig), 10 a 12 eieren, 3 pakjes a 250gr (bleu band), 1 pakje bakpoeder, 750 gr witte basterd suiker, 3 pakjes vanille suiker, eventueel smaak toevoegen (amandel of rum...
    6. Ingredienten: 30 gr gist, 4 dl lauwe melk, 400 gr gezeefde bloem, 1 tl zout, 1 losgeklopt ei, 100 gr rozijnen, 30 gr sukade, 20 gr reuzel, dunne stroop
    7. Ingredienten: 500 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr rozijnen, 50 gr gedroogde abrikozen fijngesneden, 200 gr suiker, 50 gr gedroogde vijgen fijngesneden, 100 gr noten fijngehakt (ongezouten), 1 ei, 400 ml lauwe melk
    8. Ingredienten: 1 kg bloem, 56 g gist, 50 g suiker, 1,5 eieren, 450 g melk, 180 g bereidingspasta (Bereidingspasta is een broodverbeteraar, je kan het ook door ei vervangen.), 16 g zout, 240 g appelen, 240 g parelsuiker P4

    9. Ingredienten: 300 g volkorenbloem, 200 g bloem, 10 g zout, zakje gist (7 gram), 3 à 5 dl. lauwwarm water
    10. Ingredienten: Voor het deeg:, 200 ml lauwe melk, 200 ml water, 200 ml zonnebloemolie, 5 el suiker, 3 tl zout, 12 gram gist, 1000 gram meel, De vulling:, kaas (Turks: boreklik peynir), bladpeterselie, gemalen peper (pulbiber), Hoeveel...
    11. Ingredienten: kikkererwtenmeel, zout, water, olie
    12. Ingredienten: 175 g zachte boter, 175 g bruine basterdsuiker, 3 el gemberjam, 3 eieren, 225 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl gemberpoeder
    13. Ingredienten: 1kg appels (cox Orange), 1ei, 90 gr suiker, 70 gr maizena, 9 cl of 6 soepl. melk, 50 gr boter, een snufje zout, een beetje cognac (facultatief), Kaneel naar smaak, Gelei (Abrikoos)

    14. Ingredienten: 500 gram bloem, 10 gram zout, 30 gram gist, 10 gr suiker, 200 gram miarine alpro (boter), 1 eidooier
    15. Ingredienten: -1 pak kant en klare bakmix voor broodbakautomaat(zonnebloem 500gr), -100gr pijnboompitten, -100gr zonnebloempitten, -een goede scheut olijfolie, -350ml lauw water
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.