-
Kaisersmarren
Categorie: Koud, Bakken
45 min
Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout
-
Brabants roggebrood
Categorie: Bakken
90 min
Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij
Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
-
Pogaça = broodjes (Gevulde)
Categorie: Bakken
70 min
Ingredienten: Voor het deeg:, 200 ml lauwe melk, 200 ml water, 200 ml zonnebloemolie, 5 el suiker, 3 tl zout, 12 gram gist, 1000 gram meel, De vulling:, kaas (Turks: boreklik peynir), bladpeterselie, gemalen peper (pulbiber), Hoeveel...
-
Croissants
Categorie: Bakken
30 min
Ingredienten: 500 gram bloem, 10 gram zout, 30 gram gist, 10 gr suiker, 200 gram miarine alpro (boter), 1 eidooier
-
Suikerbrood
Categorie: Bakken
120 min
Ingredienten: 65 g boter, 250 ml melk, 1 pak broodmix wit (500 g), 1/2 theelepel zout, 3 theelepels kaneelpoeder, 2 eierdooiers, 2 eetlepels kristalsuiker, 150 g witte kandijsuiker (fijn), 2 eetlepels boter om in te vetten
-
Boterkoek walnoot-caramelvulling
Categorie: Bakken, Bakken
60 min
Ingredienten: 200 gr basterd, 175 gr boter, 225 gr bloem, 1 st eiwit, 5 gr bakpoeder, 1 gr zout, 125 gr suiker, 1 zk vanillesuiker, 15 gr kokend water, 150 gr walnoten, 125 gr slagroom, 1 st ei geel, 12 st walnoten, 15...
-
Vruchtenbrood
Categorie: Bakken
200 min
Ingredienten: Voor het brood:, 500 g tarwebloem, 2½ dl melk, 1 ei, 50 g boter, 6 g zout, 40 g lichte basterdsuiker, 40 g gemalen kokos, 10 g gedroogde gist, 1 eetlepel olie, Voor de vulling:, 250 g tutti frutti, 50 g gehakte walnoten,...
-
Gemberkoek
Categorie: Koeken, Bakken
60 min
Ingredienten: 175 g zachte boter, 175 g bruine basterdsuiker, 3 el gemberjam, 3 eieren, 225 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl gemberpoeder
-
6 granen brood
Categorie: Bakken
195 min
Ingredienten: - 500gr kant en klare volkoren bloem voor broodautomaat, - 200 gr 6-granen mengeling (vlokken), - een goede scheut olijfolie
-
Basisrecept brood
Categorie: Bakken
120 min
Dit de basis, eindeloos mee te variëren
Ingredienten: Wat voor brood je ook bakt, als je uitgaat van 2% droge gist zit je altijd goed., Per 500 gram meel heb je dus minimaal 10 gram droge gist nodig (verse gist 4%, dus 20 gram per brood)., Verder heb je bij wit of lichtbrui...
-
Aardappelbrood
Categorie: Bakken
145 min
Ingredienten: - 275g roggebloem, - 275g bakmeel (type 550), - 1 eetlepel gedroogde zuurdesem, - 1 zakje gedroogde gist (van 7g), - 1 koffielepel suiker, - 150g in de schil gekookte aardappelen, koud, - 2 koffielepels zout, - Mespuntje...
-
Basisrecept voor perfect brood
Categorie: Bakken
180 min
Ingredienten: 30 g verse gist of 21 g gedroogde gist (3 zakjes van 7 gram), 30 g honing (of suiker), 6 1/4 dl lauw water, 500 g bloem van harde tarwe, 500 g semolina (fijn griesmeel), 30 g zout, wat extra bloem en semolina om mee te b...
-
Brood: met havermout vlokken
Categorie: Bakken
140 min
Zelf gebakken brood en dan maar experimenteren, deze keer eens een test met havermout.
Ingredienten: 500 gr tarwe bloem, 50 gr goede boter, 300 ml melk, 8 gr zout, 4 gr suiker, 18 gr verse gist, olijfolie, 200 gr havermout vlokken
-
Kerst krentebrood
Categorie: Bakken, Kerst
180 min
Ingredienten: - 500gr bakmix wit brood, - 180ml lauw water, - 180ml lauwe melk, - een flinke scheut olijfolie, - een zakje vanille suiker, - 2 eetlepels fijne suiker, - 1 ei, - snuifje kaneel, - 150 gr blauwe rozijnen, - 150 gr witte...
-
Traditioneel Iers brood
Categorie: Bakken
10 min
Ingredienten: 450 g volkorenmeel, 2 tl natriumbicarbonaat, 4 dL karnemelk, 1 tl zout
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart