KookJij
Lees meer Lees minder

Brood recepten & gerechten

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor het zelf bakken van brood. Je kunt hier een broodbakmachine voor gebruiken, maar in de oven is het ook een fluitje van een cent. Denk eens aan de heerlijke geuren die zich in huis verspreiden! Zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een zelfgebakken krentenbrood?

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Bakken recepten

    1. Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
    2. Ingredienten: - 500gr kant en klare volkoren bloem voor broodautomaat, - 200 gr 6-granen mengeling (vlokken), - een goede scheut olijfolie
    3. Ingredienten: 500 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr rozijnen, 50 gr gedroogde abrikozen fijngesneden, 200 gr suiker, 50 gr gedroogde vijgen fijngesneden, 100 gr noten fijngehakt (ongezouten), 1 ei, 400 ml lauwe melk

    4. Ingredienten: 1kg appels (cox Orange), 1ei, 90 gr suiker, 70 gr maizena, 9 cl of 6 soepl. melk, 50 gr boter, een snufje zout, een beetje cognac (facultatief), Kaneel naar smaak, Gelei (Abrikoos)
    5. Heerlijke echte Limburgse wafels Ingredienten: 1 kilo tarwe bloem, 1 pd zelfrijzend (liefst van honig), 10 a 12 eieren, 3 pakjes a 250gr (bleu band), 1 pakje bakpoeder, 750 gr witte basterd suiker, 3 pakjes vanille suiker, eventueel smaak toevoegen (amandel of rum...
    6. Ingredienten: 1 kg bloem, 56 g gist, 50 g suiker, 1,5 eieren, 450 g melk, 180 g bereidingspasta (Bereidingspasta is een broodverbeteraar, je kan het ook door ei vervangen.), 16 g zout, 240 g appelen, 240 g parelsuiker P4
    7. Dit brood met negen granen werden evenzeer pompoenpitten, zonnebloempitten en maanzaad gebruikt. Ingredienten: 500 Gr mix voor donker brood met 9 granen, 20gr maanzaad, 100gr pompoenpitten, 100gr zonnebloempitten, 1 eike vers van de pers , 11gr gedroogde gist, 75gr hoeveboter, Een scheut zonnebloem olie, snuifje zout, 1 soeplepel...
    8. Ingredienten: 500 gr mix voor 6 granenbrood, 1 eike vers van de pers, 150 ml water, 150 ml melk, 22 gr boter, 8 gr zout, 3 gr suiker, 11 gr verse gist

    9. Ingredienten: 300 g volkorenbloem, 200 g bloem, 10 g zout, zakje gist (7 gram), 3 à 5 dl. lauwwarm water
    10. Ingredienten: 450 g volkorenmeel, 2 tl natriumbicarbonaat, 4 dL karnemelk, 1 tl zout
    11. Ingredienten: 1 citroen, 1 sinaasappel, ½ pakje amandelspijs, 50 gram amandelen, grofgehakt, 1 pak broodmix voor witbrood, 25 gr boter op kamertemperatuur
    12. Ingredienten: 2 eieren, melk, 20 gram vloeibare boter, 10 gram kokosnootolie, 1,5 el vloeibare honing, 150 gram bloem, 500 gram patentbloem, 1/2 el zout, 6 gram droge gist
    13. Zelf gebakken brood en dan maar experimenteren, deze keer eens een test met havermout. Ingredienten: 500 gr tarwe bloem, 50 gr goede boter, 300 ml melk, 8 gr zout, 4 gr suiker, 18 gr verse gist, olijfolie, 200 gr havermout vlokken

    14. Een brood vol granen de ene foto is normaal de andere heb ik op een rustieke manier bewerkt. Ingredienten: 500 gr 10 granen meel, 70 gr goede boter, 300 ml melk, 8 gr zout, 8 gr suiker, 18 gr verse gist, olijfolie, 1 eike vers van de pers, 150 gr rozijnen
    15. Ingredienten: deeg:, 325 ml melk, 5 kardemompitten of 1 tl gemalen kardemom, 60 g boter, 525 g bloem + 2 el bloem om uit te rollen, 100 g suiker, mespunt zout, 1 zakje droge gist (7 g), vulling:, 70 g zachte roomboter, 70 g suiker, 2...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.