KookJij

Brood: vijgen na pasen

Een testje , cupcake broodje met kwartel eike
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood: vijgen na pasen te bereiden

  1. Los de gist op in een deel van de lauwe melk. Bloem in de kom van de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe. Voeg zout, suiker, ei,en olijfolie toe laat 10 min kneden. Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige doek op een tocht vrije plaats. Kneed het deeg opnieuw, neem 4 cupcake vormpjes en in elk vormpje een stukje deeg van +/- 30 gr duw het kwartel eitje in het deeg. Het andere deeg in een beboterde bebloemde bakvorm laat +/- 60 min rijzen. Bak het brood in een voorverwarmde oven op 180 gr gedurende 40 min. Hall uit de vormen en laat afkoelen op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.


Recept uit de doos van onze sloebers 4 april 2015

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst