KookJij

Brood gevuld met chocoladepasta Noir de Noir

Een heerlijk brood gevuld met chocoladepasta noir de noir recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
  2. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: cotedor.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood gevuld met chocoladepasta Noir de Noir te bereiden

Los de gist op in een beetje water met de suiker en een klein beetje bloem. Maak een kuiltje in de bloem en giet er het gistmengsel bij. Strooi het zout op de randen van de bloem en begin het deeg te bewerken met het water en de boter. Kneed het deeg gedurende ongeveer 20 minuten tot een elastische en niet klevende massa. Laat het deeg minstens 1 uur rijzen onder een vaatdoek. Het deeg moet in volume verdubbelen.

Verdeel het deeg in twee delen. Rol elk stuk deeg uit in een vierkant met een dikte van ongeveer 1,5 cm en besmeer ze elk met de helft van de chocoladepasta. Rol de stukken deeg op in de vorm van broden. Laat ze nog 30 minuten rijzen onder een vaatdoek. Plaats de broden, samen met een potje water, in een voorverwarmde oven van 220° en laat ze gedurende 40 minuten bakken. De broodjes zijn gebakken als ze hol klinken wanneer u zachtjes op de onderkant klopt. Penseel een beetje water op de broden om ze te laten blinken en strooi er een beetje bloem op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst