KookJij

Broccolisoep van stronk

Een heerlijk broccolisoep van stronk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Zelf verzonnen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccolisoep van stronk te bereiden

Snij van de stronk een stukje van de onderkant en de blaadjes af en gooi deze weg. Snij daarna de rest in kleine stukken. Doe de stukken in de pan, voeg een 1 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat dit koken tot je met een vork gemakkelijk in de stukken kunt prikken. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Voeg dan de kippenbouillonblokjes toe en zoveel water dat er weer 1 liter water in de pan zit en breng opnieuw aan de kook.

Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)

Ik vond het zonde om de stronk van de broccoli weg te gooien en vroeg me af of ik er een soepje van kon maken. Nou, dat is gelukt. Het is een basis-soepje en je kunt er natuurlijk nog van alles aan toe voegen zoals b.v.:
achtergehouden roosjes van broccoli of
hamreepjes of
gerookte zalm of
croutons
Of wat je zelf lekker lijkt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

spikeysmum

spikeysmum zegt:
Je hebt helemaal gelijk Cindy. Ik heb het recept aangepast. Zo kook ik de soep tegenwoordig.;)
cindyvanbrakel

cindyvanbrakel zegt:
Sorry maar waarom tweemaal koken en de vitaminen dan ???:(
Jos

Jos zegt:
Hallo Yvonne,
In de landen langs de Middellandse zee hebben ze een iets ander soort broccoli, is mij verteld door een Italiaanse kennis van mij. Een langere stronk een soort steel en de bloemen halen ze eraf en de steel wordt in stukken verdeeld en klaargemaakt en als groente gegeten. Het is zonde om de stronk weg te gooien, wij vinden het juist het lekkerste deel van de broccoli.
Mijn vrouw of ik snijden na het wassen van de broccoli, de dunne steeltjes in stukken en snijden de harde delen van de dikke stronk af en verdelen die ook in stukjes. De smaak lijkt iets op groene asperges en is veel minder sterk als de smaak van de bloemen.
MVG.
Jos
ineke60

ineke60 zegt:
Ik schil de stronk en snijd hem in smalle repen, kook deze net iets langen dan de roosjes. Smaakt erg lekker, en er is nog nooit iemand ziek van geworden. Waar komt dat eigenlijk vandaan. ineke
addie

addie zegt:
Hallo Yvonne,
Deze soep is ook heerlijk als je de stronk i.p.v. water met halfvolle melk kookt. Heb je een lekkere romige soep zonder veel caloriën.
Zelf maak ik er altijd een broccolli saus van voor over de broccolli. Zie recept broccolisaus.
Kookgroet, Addie.
Yvonne

Yvonne zegt:
Hallo Anneke,
Ik doe dit nu al een paar jaar en ben er nog nooit ziek van geworden. Is toch zonde om aan de konijnen op te voeren?;)
Anneke

Anneke zegt:
Wat een goed idee, je kunt de stronk wel eten zonder er ziek van te worden? Ik geef de stronken nu altijd aan de konijnen!;)
ineke60

ineke60 zegt:
hallo Yvonne, ook ik gooi de stronk nooit weg. Ik kook de geschilde stronk in stukjes gesneden eerst ca. 5 min in kokend water met zout en doe er dan de roosjes bij.Ik vind de stronkjes altijd erg lekker:)
addie

addie zegt:
Hallo Yvonne,
Ben het helemaal met je eens, veel mensen gooien de stronk weg. Jammer.
Als je de broccoli kookt een weinig water en i.p.v. bouillon, melk met een bouillonblokje toevoegt aan de gare broccoli, heb je een lekkere romige soep zonder veel caloriën.
Kookgroet, Addie.