KookJij

broccoli gehakt gratin

Een heerlijk broccoli gehakt gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe broccoli gehakt gratin te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in stukjes.
Kook ze 4 min. in water met zout en giet ze af.
Pel de uien en knoflook en snipper deze. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook hierin, voeg het gehakt toe en bak het rul met de kerriepoeder.
Schep de gezeefde tomaten erdoor.
Verdeel de broccoli over de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een laag gehakt en daarop een laag schijfjes aardappel. Verdeel daarover de kaas.
Zet het gerecht 20 min. in het midden van de oven. Dek het af met aluminium folie als het gerecht te donker word.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

boomer

boomer zegt:
koop je 5 kg. voorgekookte aardappelschijfjes? één zakje is ongeveer 250 gram. Is dat duidelijk genoeg?;);)
Digibeet

Digibeet zegt:
Als koper van 5 kg aardappels lijkt het me handig als erbij staat hoeveel aardappels je nodig hebt, ipv 2 zakjes te vermelden
ineke60

ineke60 zegt:
Ik heb hem bij mij favorieten gezet ga het zeker een keer proberen. lijkt me ook lekker met bloemkool
ineke;)
lijkt me heerlijk

lijkt me heerlijk zegt:
Ga het zeker proberen.