KookJij

Boterkoek met 2 soorten gember

Een heerlijk boterkoek met 2 soorten gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boterkoek met 2 soorten gember te bereiden

1).Zeef zout en meel boven een kom.
2).Hussel de suiker goed door dit mengsel.
3).Snijd de boterklontjes met de twee tafelmessen goed door de bloem.
4).Kneed dan met koude handen tot een mooie bal deeg en leg die even weg in de koeling gedurende 15 minuten.
5).Verdeel het deeg in 2 porties.
6).Doe de helft van het deeg in de boterkoek vorm en verdeel daarover de gehakte droge / geconfijte gember.
7).Bedek dit met de tweede helft van de deegbal en verdeel daarover de bolletjes gember uit de pot.
8).Bestrijk het gegemberde deeg royaal met het losgeklopte ei en schuif in de oven.
9).Laat het gebak in 15-20 minuten garen en lichtjes bruinen in de oven
10.Haal uit de oven en laat afkoelen en haal de koek pas uit de vorm wanneer het gebak is afgekoeld.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Snijd de ronde boterkoek in 12 punten en geef het bij een kopje koffie.
Wanneer er drank bij moet: witte port Beaume de Venise, een zoet Elzasser een zoete Duitse Riesling, enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Banketbakker Henny,
Dank voor het advies. Heb dit inmiddels verwerkt in het recept.
banketbakker henny

banketbakker henny zegt:
Jan, de binnenzijde van de boterkoek moet toch niet door en door gaar zijn? Zodat je een geheel harde koek hebt?
Boterkoek mag beslist niet langer dan 20 min in de oven van 175 graden. Liever nog 15 min zodat de binnenzijden soepel blijft.