Snijd de ronde boterkoek in 12 punten en geef het bij een kopje koffie.
Wanneer er drank bij moet: witte port Beaume de Venise, een zoet Elzasser een zoete Duitse Riesling, enz.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Boterkoek met 2 soorten gember
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Boterkoek met 2 soorten gember
Een heerlijk boterkoek met 2 soorten gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Boterkoek met 2 soorten gember te bereiden
1).Zeef zout en meel boven een kom.
2).Hussel de suiker goed door dit mengsel.
3).Snijd de boterklontjes met de twee tafelmessen goed door de bloem.
4).Kneed dan met koude handen tot een mooie bal deeg en leg die even weg in de koeling gedurende 15 minuten.
5).Verdeel het deeg in 2 porties.
6).Doe de helft van het deeg in de boterkoek vorm en verdeel daarover de gehakte droge / geconfijte gember.
7).Bedek dit met de tweede helft van de deegbal en verdeel daarover de bolletjes gember uit de pot.
8).Bestrijk het gegemberde deeg royaal met het losgeklopte ei en schuif in de oven.
9).Laat het gebak in 15-20 minuten garen en lichtjes bruinen in de oven
10.Haal uit de oven en laat afkoelen en haal de koek pas uit de vorm wanneer het gebak is afgekoeld.
										2).Hussel de suiker goed door dit mengsel.
3).Snijd de boterklontjes met de twee tafelmessen goed door de bloem.
4).Kneed dan met koude handen tot een mooie bal deeg en leg die even weg in de koeling gedurende 15 minuten.
5).Verdeel het deeg in 2 porties.
6).Doe de helft van het deeg in de boterkoek vorm en verdeel daarover de gehakte droge / geconfijte gember.
7).Bedek dit met de tweede helft van de deegbal en verdeel daarover de bolletjes gember uit de pot.
8).Bestrijk het gegemberde deeg royaal met het losgeklopte ei en schuif in de oven.
9).Laat het gebak in 15-20 minuten garen en lichtjes bruinen in de oven
10.Haal uit de oven en laat afkoelen en haal de koek pas uit de vorm wanneer het gebak is afgekoeld.
                    
Jan A van der Hoeden zegt:
Dank voor het advies. Heb dit inmiddels verwerkt in het recept.