KookJij

Borrelhapje uit Georgie

Ik liep hier tegenaan bij een borrel, die gegeven werd door een relatie die zaken doet in landen als Rusland, Georgie, Kazachstan, Kirgizie en nog meer van die landen ver weg. Wij noemen dat soort landen "Verweggistan" sinds mijn zoon in dat soort landen voor zijn werk moest zijn. Dit gerecht komt uit Georgie. En in dat land eten ze overal noten bij-in-aan-op-enz.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Voorgerechten
  2. > Hapjes - Koud
  3. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Kennis
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Borrelhapje uit Georgie te bereiden

  1. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en leg deze in 1 laag op een schaal of bv bakblik. Bestrooi de plakken met ruim zout en laat dit een uurtje staan.
  2. Spoel de aubergine-schijfjes af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier
  3. INTUSSEN::Walnoten,azijn,knoflook khmelie soenelie,peper,ietsje seezout in keukenblender tot een homogene pasta draaien.Breng op smaak.
  4. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de schijfjes in de hete olie in 2 x 5 minuten lekker goudbruin.
  5. Smeer de schijfjes in met de pasta (lekker royaal) en zet ze een uurtje (of langer) weg.
  6. Vlak voor het opdienen gesnipperd korianderblad er op strooien.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt hier alle drank bij serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst