KookJij

Bonenbom

Een heerlijk bonenbom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bonenbom te bereiden

De aardappels schillen en koken (niet klein snijden). De oven voorverwarmen op 200°C. Een klein gedeelte van de aardappels gebruiken om de ingevette ovenschaal te beleggen. De gehakt rul bakken. Paprikapoeder en tijm toevoegen en nog twee minuutjes doorwarmen. Gehaktmengsel op de aardappelschijfjes leggen. De courgette, in plakken gesneden verdelen over het gehakt. De aardappels die nog niet gebruikt zijn prakken en door de witte bonen in tomatensaus roeren. Hiermee de courgette bedekken.
De ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven plaatsen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

k_lotterman

k_lotterman zegt:
Het ziet er heerlijk uit, ik ga het denk ik vanavond maken. Kun je het ook van tevoren maken? En dan bijv. de dag daarna eten?
willow

willow zegt:
Het lijkt me een heerlijk gerecht Tania,
Ik ga het morgen meteen maken. En even op de reactie van Erna reagerend. Dieten zijn uit! tegenwoordig eten we gezond en bewegen meer. Dit gerecht past hier voor mij prima in.Je kunt eventueel nog kiezen voor extra mager gehakt en na het rul bakken het vet weggieten.En er een frisse komkommer-tomatensalade bij serveren.
Tania

Tania zegt:
Het gerecht past inderdaad in een dieet. Ik heb geschreven dat het voldoende is voor twee personen maar als er sprake is van dieet-eters dan kunnen er makkelijk 3 personen van eten. Er is geen vet gebruikt in de bereiding en het weinige vet wat afkomt van het rundergehakt is voor de balans van het gerecht nodig. Samen met uitleg van Annette en Slaatje is het zo hopelijk duidelijk voor je Erna. Groetjes Tania ;)
annette

annette zegt:
Ja dit past zeker in slank.
Zo zie je maar weer aardappels en bonen zijn geen "dik" makers. Alleen met veel vet zo als kaantjes en spek ga je de verkeerde kant op:D
Slaatje

Slaatje zegt:
Omdat dit best in Dieet en Slank past. De hoeveelheden zijn 'vuil', (op de witte bonen na) dus als alles schoon is blijft er voldoende over voor twee personen. Je hebt nu eenmaal grote en kleine eters. Het zal toch niet de bedoeling zijn dat men elkaar aan gaat zitten kijken zo van; Neem jij het laatste of ik. Beter twee hapjes over dan een hapje tekort.
Groetjes
:p:D
erna verveer

erna verveer zegt:
Als ik de hoeveelheden zie en de ingrediënten vraag ik me af waarom dit in de categorie Dieet en Slank staat?