KookJij

Bolognesesaus (basis)

Een heerlijk bolognesesaus (basis) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept van een Italiaanse klassieker
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bolognesesaus (basis) te bereiden

1. Snijd de uien, wortels, look en selder zeer fijn. Zet even opzij in een kom.
2. Kruid het gehakt met peper en zout indien nodig. Doe een scheut olijfolie in een grote pot. Verwarm op een hevig vuur en roerbak daarin het gehakt tot rul. Breng het vuur naar een middelmatige warmte.
3. Stort de fijngesneden groenten erbij en laat alles zachtjes stoven. Bestrooi met oregano, peper, wat zout en paprikapoeder. Roer het gehakt en de groenten goed door elkaar.
4. Voeg het blik tomaten (met het vocht), het rode pepertje, het blad laurier erbij. Roer alles zachtjes door elkaar. Doe er eventueel een beetje water en wat tomatenpuree bij.
5. Laat zachtjes gedurende 2 uur pruttelen in de pot (zonder deksel). Roer af en toe voorzichtig om. Vis het laurierblad, de rode peper en het takje tijm uit de saus. Kruid de saus bij met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Heerlijk! Wat ik hier nog aan toevoeg is een runderbouillonblokje en een glas witte wijn!:):)