KookJij

Boeuf Bourguignon

Een heerlijk boeuf bourguignon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4-5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeuf Bourguignon te bereiden

Vlees in blokjes snijden en bruin bakken in wat boter. Zodra het bruin is vlees uit de pan halen en hierin de spekjes even bakken, dan spekjes eruit en de uitjes kort hierin laten bakken. Daarna het vlees terug in de pan doen en de bloem toevoegen, dit 2 min laten garen. Daarna al roerend de bouillon erbij schenken en vervolgens de rode wijn, de laurier en de tijm, dit 2.5 uur laten stoven.

De laatste 15 min de spekjes en champignons toevoegen en voor het opdienen wat peterselie over het gerecht.

eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Pascale Brouwer)

Recept à la schoonmoeder...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst