KookJij

Recept voor Boerenkoolstamppot met rookworst

Een heerlijk boerenkoolstamppot met rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Koop kant en klare boerenkool. Doe de geschilde, in stukken gesneden aardappelen met water en een beetje zout in een pan. Doe daarbovenop de boerenkool en de rookworsten. Laat 30 minuten zachtjes koken. Haal de rookworst uit de pan, stamp de rest door elkaar met wat melk en de boter, zodat het een smeuïg geheel wordt. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Mijn kookverhaal (Renée Ramerman)

Simpel, maar heel lekker :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Wat wilt u hiermee duidelijk maken???
Stephan B. Reisig

Stephan B. Reisig zegt:
Phtalaten (weekmakers) en Bisphenol A in plastic verpakking waar de rookworst zelf in zit??? Tijdens het verwarmen migreren deze gevaarlijke stoffen in de worst?
Nelleke

Nelleke zegt:
Dat vind ik nog eens een heel goede reactie. Ga
het zeker opvolgen. Bedankt voor de tip Nellie! :)
nellie

nellie zegt:
Met uitgebakken spekjes en wat blauwe schimmelkaas is hij veel lekkerder.
linde27

linde27 zegt:
Het is maar wat je lekker vindt, die fabrieks rookworsten zijn gemaakt van slachtafval, een echte slagers rookworst hoort er bij en die mag wel koken.
Koken in plastic is algemeen bekend dat dat slecht is voor je gezondheid er komen allerlei stoffen uit het plastic vrij.
Nelleke

Nelleke zegt:
Ik doe het ook op deze manier, echter laat het 20 minuten koken. Weinig water in de pan. Ik gebruik wel worst die in plastic folie zit. Een sudderlapje erbij voor de lekkere saus.
toon logger

toon logger zegt:
Dom om de worst mee te koken 10 minuten verwarmen is genoeg. Bij de boerenkool een heel klein scheutje azijn dan blijft de kleur beter.
truitje

truitje zegt:
Inderdaad heel erg simpel, maar rookworsten mogen niet koken. :( Groetjes Gerda :p:p:p