KookJij

Recept voor Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes

Een heerlijk bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Halloween
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd een kapje van 2-3 cm. van de pompoen en hol met een lepel de vrucht tot 2 centimeter onder de rand uit. Verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Bak 500 gram pompoenblokjes op matig hoog vuur 5 minuten mee ( vries de resterende pompoenblokjes in voor later gebruik). Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat het in 15 minuten gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper. Rooster het brood in 2-3 minuten goudbruin. Snijd het brood in een eng figuurtje. Schep de soep in 4 soepkommen. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.
Nabereiden:
Voor een bloederig effect: Schenk tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer niet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
je mag alle oranje soorten nemen peter.
ook is er een groene variant.
de gele zijn meestal sierpompoenen.
als hij groter is dan een polobal is hij eetbaar!
Peter Cox

Peter Cox zegt:
Kun je alle pompoenen gebruiken om soep van te maken of heb je hier speciale soorten voor nodig?