KookJij

Recept voor Biefstuk uit de oven

Een heerlijk biefstuk uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Een goeie vriend die van beroep kok is
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

-De biefstukken volledig op kamertemperatuur laten komen.
-Goed droogdeppen.
-Heel kort op een grilplaat bakken, net lang genoeg tot ze een beetje bruin en dichtgeschroeid zijn (2 minuten).
-De biefstukjes kruiden met peper en zout en op een oven rooster leggen.
-In het midden van een voorverwarmde oven van 160C schuiven.
-20 Minuutjes laten bakken in de oven.
-Af en toe met je duim erop drukken om te voelen of ze de gewenste gaarheid hebben.
-Op een stuk aluminiumfolie leggen en een lepel boter erop leggen (roomboter of kruidenboter).
-De folie goed dicht vouwen en 10 minuten laten rusten.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Op deze manier blijven de biefstukken boterzacht en toch lekker rose van binnen.
Dit recept heb ik van een beroepskok!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hihi;);) Nu durf ik het ook wel weer eens aan;);) Er gaat niets boven een "zuig" biefstukje!:D:D:p:p
slaatje

slaatje zegt:
:);):p:D
apu

apu zegt:
En ps, niet in een koe prikken die aan het grazen is he, hahaha:p:p
apu

apu zegt:
@lekkerbekske, hahaha, moooooo haha heb je helemaal gelijk in!!! Ik heb 3 jaar lang een probleem gehad met biefstuk, bruin, rose en het had meer weg van een schoenzool.....wat ik ook deed, het lukte me niet, totdat ik dus het geheim ontdekte: lang in de oven op lage tempratuur! Zo doen ze dat dus in restaurants! Hoe lager de temperatuur van de oven en hoe langer ze erin liggen hoe zachter ze blijven zonder koud te zijn van binnen of taai te worden! Was helemaal happy met deze tip!:):):)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Van mij mag een biefstuk gerust 'mooooo' zeggen, als ik er het mes op zet. Een te hard gebakken biefstuk doet me aan een crematorium denken.