KookJij

Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven

Barbacoa is Mexicaans voor barbecue, maar ook de benaming van een traditioneel stoofgerecht van rundvlees. Het gaart langzaam in een pikante bouillon en wordt 'geplukt' in draadjes opgediend net als bij pulled pork. Pulled Beef zou je het dus ook kunnen noemen. Het lijkt veel werk maar als de pan eenmaal in de oven staat heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Heerlijk op een tortilla (oftewel taco zoals de Mexicanen zelf zeggen) met een lekkere frisse salade en natuurlijk guacamole Niet alleen op een tortilla maar bij een stamppot of frietjes kan het ook prima.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Yvette van Boven (beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) van Yvette van Boven te bereiden

  1.  Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de ui, knoflook, rode peper en koriander fijn en meng het met de geplette kruidnagels, limoensap, rode wijnazijn, gerookt paprikapoeder en komijnpoeder (je kunt ook de ingrediënten grof in de keukenmachine malen).
  2. Doe het mengsel in een zware stoofpan. Leg de riblappen op de het kruidenmengsel in de pan. Giet er zoveel bouillon op tot het vlees net onderstaat. Verdeel de laurier erop en sluit het deksel.
  3. Zet de pan ongeveer vijf uur in de oven tot het vlees makkelijk uit elkaar valt in grove 'draden'.
  4. Haal het vlees uit de bouillon en trek het op een snijplank met twee vorken (of met schone handen) uit elkaar, net zoals bij pulled pork. Dien het op in een schaal met wat bouillon uit de pan erover gegoten, zodat het lekker sappig is. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Wij aten er deze frisse komkommersalade bij:
https://www.kookjij.nl/recepten/mexicaanse-komkommersalade-met-mango-en-rode-peper

Gebruik de bouillon (of jus) die overblijft voor van vanalles; voor soep of bijvoorbeeld om aardappeltjes in te koken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst