KookJij

Bananen met karamelvermicelli

Een heerlijk bananen met karamelvermicelli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: panzani.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bananen met karamelvermicelli te bereiden

Warm de melk op met het gespleten en uitgeschraapte vanillestokje en 100 g suiker. Kook daarin op een zacht vuur het engelenhaar gedurende 5 min. Giet deze bereiding in een kleine gratinschotel.
Smelt de boter in een pan en voeg er 50 g suiker aan toe. Laat kleuren en leg er de volledige bananen in; draai ze voorzichtig om. Laat ze 2min op een matig vuur karameliseren.
Leg ze op de vermicelli, bestrooi met suiker en laat kleuren onder de grill.
Laat ondertussen 100 g suiker smelten in een pan met een half glas water. Giet daarin een handvol vermicelli en laat karameliseren. Plaats deze in kleine bosjes op elke banaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst